ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αραπάκος (Ναύπλιο)

Κατάλογος απλός εστιατορίου-ψαροταβέρνας με τις κλασικές ελληνικές συνταγές

Kathimerini.gr

Κείμενο ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΤΕΡΑ

Η θέση Στο λιμάνι, απέναντι από το Μπούρτζι, στην επονομαζόμενη περατζάδα. Η θέα και μόνο αρκεί για να ξεκινήσεις ευχαριστημένος.
 
Η ατμόσφαιρα
Έχω επισκεφθεί τον Αραπάκο πάντοτε την άνοιξη και έχω καθήσει έξω. Εκεί η ατμόσφαιρα είναι... ατμοσφαιρική, στην κυριολεξία. Τα στρωμένα τραπέζια και τα γκαρσόνια με την μαυρόασπρη στολή παραπέμπουν στα παλιά καλά εστιατόρια. Αυτό που μού αρέσει στον Αραπάκο είναι οι άνθρωποι. Εξυπηρετικοί, ευγενείς, φιλόζωοι, σημείο καθοριστικό για μένα που έχω πάντα μαζί μου τον Μπελά, τον σκύλο μου.
 
Το φαγητό Κατάλογος απλός εστιατορίου-ψαροταβέρνας με τις κλασικές ελληνικές συνταγές και σχάρα. Τίποτα το «δήθεν» αλλά και τίποτα το «ψαγμένο». Στον Αραπάκο ακολουθούν πιστά την πεπατημένη και δεν αγαπούν τους νεωτερισμούς. Και για τον τόπο που βρίσκονται καλά κάνουν. Απευθύνονται τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους τουρίστες της πόλης. Καλό είναι οι τελευταίοι να τρώνε ελληνική μαγειρική.

Όσες φορές έχω περάσει από τον Αραπάκο τα τελευταία χρόνια, και ήταν αρκετές, ξεκίνησα πάντοτε το φαγητό από την εξαιρετική, κρεμώδη και μυρωδάτη ψαρόσουπα που μυρίζει ψάρι και όχι σέλινο ή καρότο. Προφανώς υπάρχουν και αυτά, αλλά δεν καλύπτουν τη μυρωδιά του ψαριού. Ωραία πυκνότητα, όχι παχύρρευστη αλλά ούτε και αραιή. Σούπα. Εννοείται ότι συνοδεύουμε πάντα με φρέσκα βραστά χόρτα (που έρχονται όχι παραβρασμένα, και καλά καθαρισμένα) και την παιδική... αμαρτία, πατάτες τηγανητές. Κανονικές όχι προκάτ. Όταν υπάρχει (που συμβαίνει σχεδόν πάντα), η φρέσκια σφυρίδα βραστή ή ψητή έρχεται πολύ καλά μαγειρεμένη, χωρίς αίματα αλλά και χωρίς να είναι στεγνή. Έντιμη κουζίνα σε λογικές τιμές.

Ο λογαριασμός 44 ευρώ για 2 άτομα με 2 σούπες και 3 κυρίως πιάτα, σαλάτα και μπίρα. Καθόλου άσχημα.
 

Info

Αραπάκος, Μπουμπουλίνας 81, Ναύπλιο, τηλ. 27520-27675.
Ανοικτά καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι. Άνετο πάρκινγκ ακριβώς απέναντι, στο μεγάλο υπαίθριο πάρκινγκ του Ναυπλίου στο λιμάνι.

ΠΗΓΗ Γαστρονόμος

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση