ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Καραβόμυλος» (Σερίφος)

Ένα γεύμα που θα το θυμόμαστε για καιρό

Κείμενο APPETIT-ΙΚΕΣ
 
«Το μαζέψαμε το πρωί το κρίταμο», είπε η Κατερίνα εναποθέτοντας στο τραπέζι ένα πιάτο με τοματούλες, εξαιρετικό ελαιόλαδο και μπόλικο κρίταμο. «Αν όλα τα νέα παιδιά στις κουζίνες των εστιατορίων τους βάλουν στόχο να αναδείξουν ό,τι παράγει ο τόπος τους, σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι γαστρονομικός παράδεισος!» είπε ο Χ.
 
Βρισκόμασταν στη Χώρα της Σερίφου και είχαμε αφεθεί στα χέρια της γλυκύτατης Κατερίνας Χατζάκη, που μπαινόβγαινε στην κουζίνα του «Καραβόμυλου» και με τη χαρά μικρού παιδιού μάς έφερνε να δοκιμάσουμε τις νοστιμιές της. Προσπαθεί να προμηθεύεται από τους ντόπιους παραγωγούς όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιεί: τυρί (εξαιρετικός μεζές το μοσχοτύρι Σερίφου), την ιδιαίτερα πιπεράτη σεριφιώτικη κάππαρη, ζαρζαβατικά, κρέας. Και με σεβασμό στην πρώτη ύλη φτιάχνει πιάτα με καθαρές και πλούσιες γεύσεις.
 
Ο «Καραβόμυλος» είναι ένα από τα εστιατόρια του δικτύου Aegean Cuisine, μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και 4 - 5 χρόνια με τη συμμετοχή επιχειρηματιών εστίασης και παραγωγών από την περιοχή των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Ο στόχος τους είναι η δημιουργία ενός brand name της αιγαιοπελαγίτικης οινογαστρονομίας.
 
Εμείς δοκιμάσαμε μελωμένη ρεβιθάδα με δεντρολίβανο και λεμόνι, μοσχαράκι -λουκούμι!- με μελιτζάνες, τσιγαριαστό κατσικάκι, χοιρινό με λεβάντα στο φούρνο, φρεσκότατες σαλάτες και λαχταριστό γαλακτομπούρεκο από φρέσκο, ντόπιο κατσικίσιο γάλα για το τέλος, που μόλις είχε βγει ζεστό-ζεστό απ’ το φούρνο. Απλά, λιτά, νόστιμα.
 
Info
Καραβόμυλος, Χώρα Σερίφου, τηλ. 22810-51.261

Από τον Γαστρονόμο

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση