ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΑΜ: Αυστηρή τήρηση των κριτηρίων επιλογής υποψηφίων βαθμοφόρων

Τα διάφορα κριτήρια έχουν καθοριστεί με βάση τα διεθνή πρότυπα

ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Άμυνας δηλώνει ότι, ενόψει της ολοκλήρωσης των διαδικασιών επιλογής για τους υποψήφιους βαθμοφόρους και συμμετοχή στις Ειδικές Δυνάμεις, έχουν τηρηθεί αυστηρά όλα τα κριτήρια επιλογής όπως προβλέπονται από τους κανονισμούς και τα θεσμικά κείμενα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το ΥΠΑΜ αναφέρει πως η απόλυτη συμμόρφωση και εφαρμογή των κανόνων και κανονισμών αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση χρηστής διοίκησης, ισονομίας και λειτουργίας ενός κράτους δικαίου.

Επίσης, διευκρινίζει πως τα διάφορα κριτήρια έχουν καθοριστεί με βάση τα διεθνή πρότυπα και προσθέτει πως κάποια εκ των κριτηρίων ειδικά, όπως π.χ. σε ότι αφορά στον προβλεπόμενο βαθμό όρασης, άπτονται της ασφάλειας του ίδιου του προσωπικού, που αποτελεί πρώτιστη μας προτεραιότητα.

“Το Υπουργείο Άμυνας”, γράφει η ανακοίνωση, “αναγνωρίζει ότι τα κριτήρια επιλογής θα πρέπει να προσαρμόζονται και να επικαιροποιούνται στη βάση των μεταβαλλόμενων συνθηκών και δεδομένων. Για το σκοπό αυτό θα επανεξεταστεί με τη νέα χρονιά το σύνολο των κριτηρίων επιλογής που αφορά τόσο στους υποψήφιους για τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας, όσο και στους υποψήφιους κληρωτούς βαθμοφόρους (Δόκιμους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς)”

Στο μεταξύ, σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την Επίτροπο Διοίκησης αποφασίστηκε ότι η διαδικασία επανεξέτασης θα πραγματοποιηθεί σε διαβούλευση με το Γραφείο της, στη βάση επιστημονικών δεδομένων, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις επιχειρησιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση