ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκδοση μετοχικού κεφαλαίου 1 δισ. από την Τρ. Κύπρου

Η έκδοση ομολόγου κυρίου χρέους εξετάζεται και είναι πιθανόν να υλοποιηθεί αργότερα

ΚΥΠΕ

Εκπρόσωπος της Τράπεζας Κύπρου διευκρίνισε ότι η τράπεζα προετοιμάζεται για την έκδοση μετοχικού κεφαλαίου αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ και όχι ομολόγων, όπως αναφέρει σήμερα η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times

Αναφέρθηκε επίσης, ότι η έκδοση ομολόγου κυρίου χρέους εξετάζεται και είναι πιθανόν να υλοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Το δημοσίευμα της Financial Times, επικαλούμενο πηγή με γνώση της κατάστασης, προσθέτει ότι εξετάζεται και η έκδοση ομολόγου κυρίου χρέους (senior unsecured bond), χωρίς πάντως να έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Οικονομολόγος από την Αθήνα δηλώνει στην Financial Times πως επενδυτές θέλουν να αξιοποιήσουν την αναμενόμενη ανάκαμψη της Κύπρου μέσα από αυτή την έκδοση, ενώ η Τράπεζα Κύπρου προσελκύει αυξανόμενο ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό με την αγοραπωλησία καταθέσεων που είχαν μετατραπεί σε μετοχές πέρυσι.

Η εφημερίδα σχολιάζει πως η όρεξη των επενδυτών να «στοιχηματίσουν» υπέρ της κυπριακής οικονομικής ανάκαμψης υπογραμμίστηκε από την επιστροφή της χώρας στις αγορές κεφαλαίου τον περασμένο μήνα, με την έκδοση πενταετούς κρατικού ομολόγου 750 εκ. ευρώ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση