ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Β. Ζιρινόφσκι:«Να αναγνωρίσουμε το ψευδοκράτος στη Βόρεια Κύπρο»

Πρόταση - σοκ του Ρώσου υπερεθνικιστής ηγέτης του Φιλελεύθερου-Δημοκρατικού Κόμματος

Τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία θα πρέπει να προχωρήσει ακόμη και σε αναγνώριση του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο, διατύπωσε στο προχθεσινό primetime του δημοφιλέστατου Πρώτου Ρωσικού Καναλιού ο υπερεθνικιστής ηγέτης του Φιλελεύθερου-Δημοκρατικού Κόμματος Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι.

«Στη Νοβορώσια (σ.σ. τις εξεγερμένες περιφέρειες της Ανατολικής Ουκρανίας) είναι έτοιμοι να ορμήξουν εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές από ολόκληρη τη χώρα μας. Καύκασος, Οσετία, Αμπχαζία, δεν ξέρω, Τουρκία.

Ας αναγνωρίσουμε την «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου» κι εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι εθελοντές θα σαρώσουν όλη αυτή τη χούντα του Κιέβου», είπε σε μια στιγμή έξαρσης ο κ. Ζιρινόφσκι, ο οποίος πέραν της γραφικότητάς του, παραμένει ένας από τους πυλώνες της «θεσμικής», λεγόμενης, αντιπολίτευσης της Ρωσίας. Σύμφωνα με πολιτικούς σχολιαστές, θα έπρεπε από ελληνοκυπριακής πλευράς να εγερθεί προβληματισμός για την παρατηρούμενη νέα στροφή εκπροσώπων της ρωσικής ελίτ, σ’ έναν  θαυμασμό που είναι έκδηλος προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, πολύ συχνά ο Ζιρινόφσκι λειτουργεί ως «λαγός» της ρωσικής ηγεσίας, διατυπώνοντας προτάσεις, που περνούν ένα είδος δοκιμασίας, χωρίς φυσικά να μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι το Κρεμλίνο ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια παρόμοια απόφαση αναθεώρησης της πάγιας ρωσικής γραμμής στο θέμα του κυπριακού.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση