ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκκληση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για πρόληψη πυρκαγιών

Αισθητή μείωση παρουσιάζουν οι πυρκαγιές από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούνη

ΚΥΠΕ

Ο αριθμός των πυρκαγιών έχει μειωθεί αισθητά από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου μέχρι σήμερα, ποτέ όμως δεν πρέπει να αδιαφορούμε για τον κίνδυνο της φωτιάς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Πυροσβεστική ευχαριστήσει και συγχαίρει τους Δήμους και τις Κοινότητες για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας που αναπτύσσουν στα θέματα πρόληψης των αγροτικών πυρκαγιών, σημειώνοντας πως "τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας στα πλαίσια της ενημέρωσης και του Μηχανισμού Πρόληψης που εφαρμόζονται αποδίδουν καρπούς".

Παράλληλα επισημαίνει ότι ο Αύγουστος τα τελευταία 3 χρόνια παρουσιάζεται ως ο χειρότερος μήνας ακόμα και από τον Ιούνιο και κάνει έκκληση προς το κοινό να εντείνει τα μέτρα πρόληψης και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Όλοι μαζί μπορούμε να διαψεύσουμε τις προβλέψεις για τον Αύγουστο αλλά και για τους επόμενους μήνες, αναφέρει.

Οπως σημειώνεται, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι κυνηγοί κατά την έξοδο τους για το κυνήγι της φάσσας στις 17 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία όλες οι κρατικές εμπλεκόμενες στην κατάσβεση των πυρκαγιών υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση έτοιμες να επέμβουν.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στο έργο της πρόληψης από την 1η Αυγούστου θα συνδράμουν και οι παρατηρητές υπαίθρου. Πρόκειται για ένα θεσμό που τίθεται σε εφαρμογή για πρώτη φορά.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς το κοινό καλείται να επικοινωνεί με τους αριθμούς 112 ή 199.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση