ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερντογάν: Το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει κανένα δίκαιο

Νέα επίθεση εναντίον του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός

ΚΥΠΕ

Νέα επίθεση εναντίον του Ισραήλ εξαπέλυσε απόψε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας το ότι δεν αναγνωρίζει κανένα δίκαιο και ότι σήμερα, όπως έκανε και παλαιότερα, δεν τηρεί την κατάπαυση του πυρός.

"Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε η κατάπαυση του πυρός να είναι μόνιμη", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε πως από την ημέρα που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις στη Γάζα έχασαν τη ζωή τους τρεις Ισραηλινοί πολίτες , ωστόσο σύμφωνα με τον Τούρκος Πρωθυπουργό το ίδιο διάστημα στην Γάζα έχασαν τη ζωή τους 1100 αθώοι άνθρωποι. "Το Ισραήλ βρίσκει αφορμή γι αυτές τις απάνθρωπες επιθέσεις του τους πυραύλους που ρίχνει η Χαμάς. Το Ισραήλ προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις δολοφονίες του και την γενοκτονία ισχυριζόμενο ότι αγωνίζεται εναντίον της τρομοκρατίας. Ρίχνεις 500 τόνους βόμβες, μπαίνεις με τεθωρακισμένα, ρίχνεις όλμους και χωρίς να ντρέπεσαι λες στην διεθνή κοινότητα ότι η Χαμάς ρίχνει πυραύλους", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

"Τουλάχιστον εμείς ως Τουρκία πρέπει να είμαστε ξύπνιοι. Σε κανένα μέρος του κόσμου σε καμιά περίοδο τέτοια άδικη και ασυνείδητη επίθεση δεν παρουσιάζεται ως νόμιμη άμυνα. Είναι μια επαίσχυντη κατάσταση οι απάνθρωπες επιθέσεις του Ισραήλ και η προσπάθειά του να τις παρουσιάζει ως αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ενώ επαίσχυντο αποτελεί και το γεγονός ότι κάποια κράτη πιστεύουν το Ισραήλ. Φάνηκε για άλλη μια φορά ότι το Ισραήλ δεν σέβεται τις ιερές μέρες. Με αυτές τις επιχειρήσεις φάνηκε για άλλη μια φορά ότι το Ισραήλ δεν σέβεται το δίκαιο. Και το πιο πικρό είναι ότι το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ζωή σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον εαυτό του και δεν σέβεται τον άνθρωπο ούτε στο ελάχιστο”.

Η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει αμέσως να λάβουν μέτρα εναντίον αυτού του κακομαθημένου κράτους, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι την Ευρώπη ξεσηκώθηκαν πολλοί επειδή στην Κωνσταντινούπολη η αστυνομία έριχνε δακρυγόνα σε αυτούς που έκαναν βανδαλισμούς, έσπαγαν τζάμια και καταστήματα. "Από το πρωί μέχρι το βράδυ κάποιοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, επιστήμονες και διεθνείς οργανώσεις αναφέρονται στην Τουρκία και την επικρίνουν. Στην Γάζα πεθαίνουν πάνω από χίλιοι άνθρωποι και αυτά τα άτομα και οι οργανώσεις δεν βγάζουν άχνα",είπε ο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε:

"Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που έκαναν ζωντανή μετάδοση επί ώρες από την πλατεία Ταξίμ, δεν μπορούν καν να κάνουν είδηση για τα πάνω από χίλια άτομα που πεθαίνουν στην Γάζα. Κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να δείξουν αδύναμη την Τουρκία".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση