ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Κεντρική ανέστειλε τη διαδικασία πώλησης της FBME

Η FBME βρίσκεται υπό καθεστώς διαχείρισης από την ΚΤΚ και προσέφυγε στο Δικαστήριο

ΚΥΠΕ

H Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη διαδικασία πώλησης του υποκαταστήματος της FBME Bank Ltd  στην Κύπρο, μέχρι την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε η Τράπεζα.

Η FBME βρίσκεται υπό καθεστώς διαχείρισης από την ΚΤΚ και προσέφυγε στο Δικαστήριο ζητώντας έκδοση προσωρινού διατάγματος για αναστολή του Διατάγματος της Κεντρικής Τράπεζας για πώληση των εργασιών της.

«Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) ανακοινώνει ότι, αναφορικά με την προσφυγή αρ. 1024/2014, FBME Bank Ltd v. (1) H Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ως Αρχή Εξυγίανσης και (2) Επιτροπή Εξυγίανσης, αποδέχτηκε εκούσια ενώπιον του Δικαστηρίου να μην προχωρήσει, υπό την ιδιότητα της ως Αρχή Εξυγίανσης, στην υπογραφή σύμβασης και/ή σε έκδοση νέου διατάγματος για την πώληση των εργασιών του Υποκαταστήματος στην Κύπρο της FBME Bank Ltd μέχρι την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου στην αίτηση της FBME Bank Ltd για έκδοση προσωρινού διατάγματος για αναστολή του Διατάγματος Κ.Δ.Π.356/2014 ημερομηνίας 21/7/2014», αναφέρεται.


Παράλληλα σημειώνεται ότι η Αρχή Εξυγίανσης συνεχίζει να ασκεί τις εξουσίες που της παρέχει ο περί Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων Νόμος 17(1)/2013, περιλαμβανομένης της διαπραγμάτευσης με ενδιαφερόμενους αγοραστές σύμφωνα με τις πρόνοιες του εν λόγω Νόμου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση