ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρογλου: «Οι δυο πλευρές να σέβονται η μια την άλλη»

Ανέφερε ότι Ε/Κ και Τ/κ έχουν δικαιώματα και απαιτήσεις

ΚΥΠΕ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι και οι δύο οι πλευρές στο νησί έχουν δικαιώματα και απαιτήσεις και ότι θα πρέπει η κάθε πλευρά να σέβεται την άλλη.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου δήλωσε μετά από συνάντηση με την ένωση διεθνών διπλωματών ότι οι δύο πλευρές προσπαθούν να φθάσουν σε συμφωνία στην οποία οι κοινότητες θα ζουν ειρηνικά και αν, όπως είπε, η ε/κ πλευρά έχει βούληση για συμφωνία, τότε μια συμφωνία θα είναι εφικτή.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ένωσης, Γκούντερ Μέινελ, ο οποίος προσκάλεσε τον κ. Ερογλου να επισκεφθεί τη Γερμανία, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή.

Μιλώντας μέσω μεταφραστή, ο κ. Μέινελ είπε ότι η λύση θα πρέπει να βασίζεται στην ισότητα, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Εθνη έδωσαν περισσότερη στήριξη σε θέματα επενδύσεων στα κατεχόμενα παρά η ΕΕ.

Ανέφερε επίσης ότι η ένωση έχει συνεργασία με το παράνομο αμερικάνικο πανεπιστήμιο στην κατεχόμενη Κερύνεια και ότι προτίθενται να δημιουργήσουν σχολή διπλωματίας. Τέλος, κάλεσε τον κ. Ερογλου να επισκεφθεί τη Γερμανία.

ΕΔΕΚ: «Ο Ερογλου εννοεί την ειρήνη της κατοχής»
Θυμηδία αλλά και αγανάκτηση προκαλούν οι δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη Ν. Έρογλου ότι «ο ίδιος μιλά πάντα με την γλώσσα της ειρήνης» σύμφωνα με την ΕΔΕΚ.

Στην ανακοίνωση η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι: «Ο κ. Έρογλου ο οποίος στηρίζεται στις λόγχες του κατακτητή για να απαιτεί επί καθημερινής βάση την δημιουργία δύο κρατών, την παραμονή των εποίκων και τη διατήρηση των εγγυητικών επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας τολμά να ισχυρίζεται, χωρίς να ερυθριά ότι μιλά την γλώσσα της ειρήνης. Προφανώς εννοεί την ειρήνη της κατοχή, της βίας του ξεριζωμού, της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του εποικισμού».

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση