ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οριστικά την ερχόμενη Παρασκευή στη Βουλή οι εκποιήσεις

Νέα παράταση στη ψήφιση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναβλήθηκε εκ νέου σήμερα η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας για συζήτηση των νομοσχεδίων για τις εκποιήσεις.

Η Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, θεωρείται ως η πιο πιθανή ημερομηνία πραγματοποίησης της συνεδρίας λόγω της απουσίας του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου στο εξωτερικό την ερχόμενη Πέμπτη.

Μιλώντας στη σημερινή κοινή συνεδρία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, όπου συνεχίστηκε η συζήτηση για τα νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι «είναι ιδιαίτερα ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια» λόγω του μεγάλου αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν από τα κόμματα και που θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας από τη Βουλή και τη νομική υπηρεσία.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή συνεδρία των Επιτροπών, είπε ότι έχει ήδη ενημερώσει την Τρόικα «γι’ αυτή τη δυσκολία» της Βουλής  και πως σήμερα αναμένει να λάβει την επίσημη απάντηση από πλευράς των δανειστών.

Εξέφρασε, παράλληλα, την εκτίμηση ότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να συνέλθει η Ολομέλεια για συζήτηση των νομοσχεδίων.   «Άρα, η Βουλή έχει ακόμη μερικές ημέρες στη διάθεση της», πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό, η συνεδρία και η συζήτηση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Στη σημερινή συνεδρία τα κόμματα κατέθεσαν τις τροπολογίες που προτείνουν για τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, του Γενικού Εισαγγελέα και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας.

Μετά και την εξέλιξη, το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε την αναβολή της αυριανής συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λουκαϊδης: «Στόχος να αλλάξει η λογική του ν/σ για εκποιήσεις»
Ζωντανές οι ελπίδες για συναίνεση στη Βουλή
Με αυτά υπέρψηφίζει τις εκποιήσεις το ΔΗΚΟ
ΔΗΣΥ: Εφικτή η κατάληξη στο νομοσχέδιο των εκποιήσεων
Λιλλήκας: Όχι σε τροπολογίες διακοσμητικού χαρακτήρα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση