ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Apple: Χακαρίστηκαν οι λογαριασμοί των celebrities

Για μεμονωμένα περιστατικά παραβίασης συγκεκριμένων λογαριασμών κάνει λόγο η εταιρεία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

H Apple παραδέχτηκε ότι οι λογαριασμοί μερικών από τους διάσημους κατόχους iPhone έπεσαν θύμα χάκερ, την ώρα που η αμερικανική δικαιοσύνη διερευνά τη μαζική διαρροή ερωτικών φωτογραφιών περισσότερων από 100 διασημοτήτων, η οποία έχει προκαλέσει σάλο τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν σημειώθηκε οποιαδήποτε παραβίαση στο σύστημα iCloud.

Τα κεντρικά συστήματα iClouds δεν παραβιάστηκαν από την επίθεση, παρά τους ισχυρισμούς των χάκερς, σημείωσε ο γίγαντας της τεχνολογίας, καθησυχάζοντας τον ευρύτερο φόβο που είναι διάχυτος το τελευταίο διάστημα σε όλους τους ιδιοκτήτες των έξυπνων τηλεφώνων της εταιρείας.

Όπως δήλωσε την Τρίτη η Apple, η επίθεση στους λογαριασμούς ορισμένων διασημοτήτων ήταν πολύ στοχευμένη.

Προσωπικές φωτογραφίες ηθοποιών όπως η βραβευμένη με Όσκαρ Jennifer Lawrence, αλλά και τραγουδιστριών όπως η Rihanna, κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η ναυαρχίδα των smartphone διαπίστωσε μετά από τριήμερη έρευνα ότι συγκεκριμένοι λογαριασμοί διασημοτήτων έπεσαν θύματα κυβερνοεπίθεσης όσον αφορά στα ονόματα χρηστών, τους κωδικούς πρόσβασης και τις ερωτήσεις ασφαλείας, κάνοντας λόγο για μία συνήθη διαδικτυακή τακτική. Σύμφωνα με την Apple, σε καμία υπόθεση που έχει διερευνηθεί, δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε παραβίαση σε κάποιο από τα συστήματα της εταιρείας, όπως το iCloud ή το Find my iPhone.

Η επίθεση που δέχθηκε η Apple, έρχεται λίγες μέρες πριν το λανσάρισμα του νέου smartphone της, iPhone 6, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: FT

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση