ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Σάββατο στις 11 η απόφαση για Αριστοδήμου

Ερήμην του διεξήχθη η μαραθώνια διαδικασία στο Δικαστήριο Πάφου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου επιφύλαξε για το Σάββατο στις 11 το πρωί την απόφασή του σε σχέση με την πιθανότητα προφυλάκισης του Θ. Αριστοδήμου, της συζύγου του και δυο άλλων προσώπων. Η υπόθεση αφορά το διαχωρισμό οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί στην Πάφο. Οι τέσσερεις συνελήφθηκαν την Πέμπτη.  Η διαδικασία ήταν μαραθώνια.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσκομίστηκε από τον θεράποντα ιατρό που εξέτασε τον επιχειρηματία Θεόδωρο Αριστοδήμου ιατρική βεβαίωση που αναφέρει ότι ο ασθενής παρουσίασε θωρακικό άλγος και δυσφορία και προγραμματίζεται να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένου και αξονικής τομογραφίας και εισήχθη στην Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Ως εκ τούτου, αναφέρει η ιατρική γνωμάτευση, ο Θ. Αριστοδήμου είναι αδύνατον να παρακολουθήσει οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία. Ο Θεόδωρος Αριστοδήμου, μετά από αδιαθεσία που ένιωσε, διεκομίσθη με υψηλή πίεση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Θέση της Κατηγορούσας αρχής είναι ότι το πιστοποιητικό δεν αποτελεί ικανοποιητική μαρτυρία και θα πρέπει να προσέλθει ο θεράπων ιατρός του Θ. Αριστοδήμου για να μαρτυρήσει στο δικαστήριο για ποιο λόγο δεν μπορεί να παρακολουθήσει την διαδικασία ο ύποπτος.

Ο δικαστής ρώτησε κατά πόσο υπάρχει δυσπιστία στη βεβαίωση και η κατηγορούσα αρχή είπε ότι δεν πρόκειται για δυσπιστία αλλά για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη δικαστική διαδικασία, υπάρχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, υποβλήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν σε σοβαρές επεμβάσεις και ύστερα από υψηλή πίεση που παρουσίασε σήμερα το πρωί, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου οι επί καθήκοντι ιατροί αποφάνθηκαν ότι θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο για περαιτέρω περίθαλψη.

Εξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα, προσωπικό της εταιρείας Aristo Developers όπου με συνθήματα και πανό εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους εργοδότες τους.

Η υπόθεση, με βάση την καταγγελία του Δημοτικού Γραμματέα Δήμου Πάφου Θέμη Φιλιππίδη, αφορά την έκδοση πολεοδομικής άδειας για το διαχωρισμό 177 οικοπέδων.

Στην Αστυνομία είχαν κατατεθεί στοιχεία για αλλαγή των αρχικών σχεδίων ώστε να μειωθεί το εμβαδό του πρασίνου κατά 4.000 τ.μ. και του οδικού δικτύου κατά 1.100 τ.μ.. Κατόπιν ελέγχου που έγινε από τους τεχνικούς του Δήμου Πάφου εντοπίστηκαν οι αλλαγές ενώ τοποθετήθηκε και νέο κτηματολογικό σχέδιο κλίμακας 1500 μέτρων.

Από πλευράς της η εταιρεία Aristo Developers ισχυρίζετo ότι έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί από το Δήμο Πάφου, αποδίδοντας τις αλλαγές στη χωροθέτηση των χώρων πρασίνου σε υποδείξεις του Τμήματος Υδάτων.

Για σκευωρία κάνει λόγο η Aristo
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, η εταιρεία Aristo κάνει λόγο για «σκευωρία», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η αλήθεια θα λάμψει, η σκευωρία θα αποκαλυφθεί και η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί».

Εντός της ημέρας, σύμφωνα πάντα με την Εταιρεία, τόσο ο κ. Αριστοδήμου όσο και η σύζυγός του θα ανταποκριθούν στα εντάλματα σύλληψης, επισημαίνοντας ότι «από την πρώτη στιγμή και κατ΄επανάληψη, οι ίδιοι έχουν την πρόθεση και επιθυμία να συνεργαστούν με την Αστυνομία για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Aristo Developers
«Σε σχέση με όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ αναφορικά με την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του κ. Θεόδωρου Αριστοδήμου και της συζύγου του, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε τα ακόλουθα:
1. Ο κ. Θεόδωρος Αριστοδήμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη τέτοιου εντάλματος σήμερα το απόγευμα, ενώ βρισκόταν στη Λευκωσία σε προγραμματισμένες επαγγελματικές συναντήσεις.
2. Τόσο ο κ. Αριστοδήμου και η σύζυγός του όσο και η εταιρεία μας, έχουν από την πρώτη στιγμή και κατ΄επανάληψη δηλώσει την πρόθεση και επιθυμία τους να συνεργαστούν με την Αστυνοομία για πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης η οποία συνιστά μία οργανωμένη σκευωρία εναντίον του κ. Αριστοδήμου, της οικογενειάς του και της εταιρείας μας.
3. Εντός της ημέρας, τόσο ο κ. Αριστοδήμου όσο και η σύζυγός του θα ανταποκριθούν στο ένταλμα.
4. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα και την πίστη ότι η αλήθεια θα λάμψει, η σκευωρία θα αποκαλυφθεί και η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί».


«Ανταγωνιστές πίσω από την υπόθεση» υποστήριξε στο παρελθόν ο επιχειρηματίας
Σε παλαιότερη συνέντευξη τύπου, ο κ. Αριστοδήμου αναφερόμενος στην επίμαχη υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί της Πάφου, υποστήριξε πως «δύο μήνες μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί κανένα επίσημο όργανο της Πολιτείας ούτε η Γενική Εισαγγελία ούτε η Αστυνομία δεν έχει ζητήσει τις επίσημες θέσεις της εταιρείας».

«Αυτό το γεγονός μας λυπεί ιδιαίτερα», είχε αναφέρει ο επιχειρηματίας, εκφράζοντας την ελπίδα πως τα στοιχεία που κατέθεσαν διάφοροι να είναι ορθά και όχι λανθασμένα, αφήνοντας να εννοηθεί πως πίσω από όλη την υπόθεση βρίσκονται ανταγωνιστές του, δεδομένου πως για το συγκεκριμένο διαχωρισμό οικοπέδων, ζήτημα προέκυψε το 2014, την ώρα που οι άδειες για αυτά εκδόθηκαν από το 2010.

Όπως είχε υποστηρίξει ο ο κ. Αριστοδήμου, το θέμα παρουσιάστηκε από τη στιγμή  ολοκλήρωσης του διαχωρισμού και εφόσον είχε αρχίσει η ανάπτυξη εντός των οικοπέδων. Την ίδια ώρα κατηγόρησε τους αρμόδιους τεχνικούς του Δήμου, για άγνοια κανονισμών, λανθασμένους υπολογισμούς και μετρήσεις για τα οικοπεδοποιήσημα εμβαδά των κτημάτων, των χώρων πρασίνων, των δρόμων και των χώρων στάθμευσης, με αποτέλεσμα να προκληθεί η όλη αναστάτωση.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση