ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Υπ. Γεωργίας στη Λετονία για ενδυνάμωση σχέσεων

Παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες της Κύπρου

ΚΥΠΕ

Με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων Κύπρου και Λετονίας εν όψει και της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Λετονία το πρώτο εξάμηνο του 2015, πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Λετονού ομολόγου του, ο κ. Κουγιάλης είχε διαδοχικά διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Γεωργίας και Περιβάλλοντος της χώρας και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προτεραιότητες της Λετονικής Προεδρίας και να εκφράσει τις θέσεις της κυπριακής πλευράς σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την Πολιτική για το Περιβάλλον και το Κλίμα.

Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη στενής συνεργασίας για ενεργοποίηση και αξιοποίηση των κονδυλίων του ταμείου κρίσεων της ΕΕ, ώστε τα κράτη μέλη να τυγχάνουν άμεσα της αναγκαίας στήριξης.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάστηκαν θέματα πιθανής συνεργασίας των δύο χωρών, ειδικότερα στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας, περιλαμβανομένης της ανταλλαγής καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο κ. Κουγιάλης είχε συναντήσεις με επιχειρηματικούς φορείς της Λετονίας, με τους οποίους συζήτησε και παρουσίασε επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει ο πρωτογενής τομέας παραγωγής στην Κύπρο, καθώς και το έργο ολοκληρωμένης ανάπτυξης της οροσειράς του Τροόδους, στα πλαίσια του οποίου καθορίστηκαν περιοχές κρατικής περιουσίας που δύνανται να αξιοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, υπήρξε ενδιαφέρον από λετονικής πλευράς και αναμένονται προσεχώς επισκέψεις στην Κύπρο για περαιτέρω αξιολόγηση των επενδυτικών αυτών ευκαιριών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση