ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επαφές της Πρώτης Κυρίας Αντρης Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη

Επισκέφθηκε το ημερήσιο Ελληνοαμερικανικό σχολείο

ΚΥΠΕ

Οι μαθητές, το διδακτικό προσωπικό και η ηγεσία της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, επιφύλαξαν χθες θερμή υποδοχή στην Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη, που επισκέφθηκε το ημερήσιο Ελληνοαμερικανικό σχολείο.

Η κ. Αναστασιάδη επισκέφθηκε τις αίθουσες διδασκαλίας και τους εκπαιδευτικούς χώρους του σχολείου, ενώ παρακολούθησε πρόγραμμα που παρουσίασαν οι μαθητές, το οποίο περιλάμβανε κυπριακά τραγούδια από τη χορωδία και κυπριακούς χορούς.

Την Πρώτη Κυρία – που συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος Βασίλειος Φιλίππου, καλωσόρισαν ο Διευθυντής του σχολείου δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, ο Επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, Νίκος Ανδριώτης.

Απευθυνόμενη στους μαθητές και τους διδασκάλους, η κ. Αναστασιάδη εξέφρασε τη συγκίνηση της για την παρουσία της σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο που κατάφεραν να δημιουργήσουν πριν από ενενήντα χρόνια, οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες στη Νέα Υόρκη, μέσα από τις αντιξοότητες της εποχής. Εξήρε το ρόλο του σχολείου του Αγίου Δημητρίου, όπου μέσω της παροχής μιας ολοκληρωμένης ελληνικής παιδείας, έχει διαφυλάξει τη γλώσσα, την ιστορία και τα ήθη και έθιμα του ελληνισμού.

«Οι αξίες που σας μεταλαμπαδεύουν οι δάσκαλοι σας από την ελληνική παιδεία και τη Χριστιανική αγωγή, σας δίνουν την πίστη και τη δύναμη να υλοποιήσετε τους προσωπικούς στόχους και τα όνειρα σας και να γίνετε άξιοι πρεσβευτές της ιδιαίτερης σας πατρίδας στην Αμερική» σημείωσε η κ. Αναστασιάδη.

Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας μαζί με τις ευχαριστίες του και την εκτίμηση του για την πολύτιμη στήριξη της Ελληνοαμερικανικής ομογένειας προς την Κύπρο.

Τελειώνοντας, ευχαρίστησε και συνεχάρη τα παιδιά καθώς και τους δασκάλους του σχολείου για όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα και σίγουρα θα συνεχίσουν με την ίδια επιτυχία να το πράττουν και στο μέλλον.

Στη συνέχεια παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμή της η διεύθυνση του σχολείου.
Το απόγευμα η Πρώτη Κυρία, παρέστη σε τσάι που προσέφεραν προς τιμή της οι κυρίες της Ελληνορθόδοξης Φιλοπτώχου Κοινότητας. Την κ. Αναστασιάδη καλωσόρισε η Πρόεδρος της κ. Αφροδίτη Σκιαδά, η οποία, μεταξύ άλλων, εξήρε το ενδιαφέρον της Πρώτης Κυρίας, που επισκέφθηκε την έδρα της Φιλοπτώχου.

Η κ. Αναστασιάδη ευχαρίστησε την Εθνική Φιλόπτωχο, η οποία ενεργεί κάτω από την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, για την προσφορά της προς τους πάσχοντες, τους άπορους και γενικά προς όλους όσους έχουν ανάγκη, αλλά και ιδρύματα στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Τα τμήματα της Εθνικής Φιλοπτώχου σ’ όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής διοργανώνουν γεύματα αυτή την Κυριακή, μετά τη Θεία Λειτουργία και τα έσοδα θα διατεθούν σε ιδρύματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

 
 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση