ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με τρία νέα ρεκόρ στο Γκίνες ο Δήμος Αγ. Νάπας

ΚΥΠΕ

Με τρία νέα ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες, βρίσκεται από χθες ο Δήμος Αγίας Νάπας, αφού κατάφερε να καταρρίψει προηγούμενες επιδόσεις στους χορούς «Καλαματιανό», «Καλίνκα» και «Ζορμπά».

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «ο Δήμος στο πλαίσιο των εορτασμών του 30ου Φεστιβάλ διοργάνωσε εκδήλωση για κατάρριψη τριών ρεκόρ Γκίνες που σχετίζονται με το χορό και τελικά τα καταφέραμε. Συνολικά πέραν των 40 χορευτικών συγκροτημάτων συμμετείχαν στην χθεσινή εκδήλωση που προέρχονταν από τον Πύργο Τηλλυρίας μέχρι και το Παραλίμνι, δηλαδή από όλα τα μήκη και πλάτη της Κύπρου κάτι που για την Αγία Νάπα είναι πολύ τιμητικό» είπε.

Πρόσθεσε πως «καταρρίψαμε συνολικά τρία ρεκόρ Γκίνες: πρώτον το μεγαλύτερο σε αριθμό συμμετεχόντων στον χορό «Καλαματιανό», αφού 829 άτομα χόρεψαν το παραδοσιακό αυτό χορό. Δεύτερον για το μεγαλύτερο αριθμό χορευτών για το ρωσικό χορό «Καλίνκα» πάλιν 829 άτομα και τρίτον δημιουργήσαμε ένα νέο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διάρκεια χορού στο συρτάκι «Ζορμπά» αφού οι χορευτές χόρεψαν 10 συνεχόμενα λεπτά αντί για πέντε που ήταν μέχρι σήμερα».

Ανέφερε επίσης ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας κάλεσε τους χιλιάδες κόσμου, ντόπιους και τουρίστες που παρακολούθησαν την εκδήλωση να χορέψουν το συρτάκι «Ζορμπά», σε μια προσπάθεια να καταρριφθεί το ρεκόρ για το μεγαλύτερο αριθμό χορευτών για το συγκεκριμένο χορό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε ότι «γνωρίζουμε ήδη ότι έχουμε καταρρίψει τα τρία πρώτα ρεκόρ Γκίνες. Ωστόσο το τέταρτο λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, αυτή τη στιγμή γίνεται καταμέτρηση από τη κάμερα για να δούμε εάν το έχουμε κατακτήσει και αυτό ή όχι».

Το σημαντικό για μας, συνέχισε «είναι ότι η εκδήλωση ήταν πολύ καλά οργανωμένη, εξαιρετική και είχαμε χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη τη Κύπρο. Επίσης η εκδήλωση για μας ήταν ένα εργαλείο προώθησης του τουρισμού  και του πολιτισμού μας, ενώ το ρεκόρ για το ρωσικό χορό «Καλίνκα» θα αξιοποιηθεί στη ρωσική αγορά προκειμένου να προβληθεί η Αγία Νάπα».

Είπε ακόμα ότι το επόμενο βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να «καθιερώσουμε την Κυριακή του Φεστιβάλ για να καταρρίπτουμε ένα ρεκόρ Γκίνες κάθε χρόνο. Τόσο η Αγία Νάπα όσο και η Κύπρος έχουν πλέον προωθηθεί σε όλο τον κόσμο μέσω του βραβείου ρεκόρ Γκίνες» είπε ο Δήμαρχος προσθέτοντας πως «θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση αλλά και σ’αυτούς που την παρακολούθησαν καθώς και ένα μεγάλο μπράβο σε όλους».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΚΟΤ Κώστας Κουμή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «οφείλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Αγίας Νάπας για την κατάρριψη των τριών ρεκόρ. Θεωρώ ότι η Κύπρος λαμβάνει οφέλη μέσα από την διοργάνωση τέτοιου είδους γεγονότων αφού αυτά δεν αποτελούν τίποτε άλλο πέραν από την δωρεάν προβολή της χώρας μας».

Θεωρούμε, συνέχισε «πολύ έξυπνη την απόφαση του Δήμου Αγίας Νάπας να προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες και στο ρωσικό χορό «Καλίνκα» γιατί αυτόματα αποτελεί είδηση και στη Ρωσία που είναι μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της Κύπρου. Αυτό εξασφαλίζει προβολή σε μια αγορά που σίγουρα ενδιαφέρει τόσο τον ΚΟΤ όσο και την Κύπρο γενικότερα» κατέληξε ο κ. Κουμή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση