ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αθ. Κυριακίδου: Ελλείμμα δημοκρατίας κατά τις τουρκικές εκλογές

Αναφορά της Βουλευτή του ΔΗΚΟ κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Κ.Σ. του ΣτΕ

ΚΥΠΕ

Στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία αναφέρθηκε η βουλευτής Αθηνά Κυριακίδου κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, λέγοντας ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν σαφώς ευνοημένος εκ της θέσεώς του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Οι εργασίες του 4ου Μέρους της Συνόδου της ΚΣΣΕ, ξεκίνησαν σήμερα, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων αποτελούμενη από τους βουλευτές Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής), Γιώργο Λουκαΐδη, Αθηνά Κυριακίδου και Νίκο Νικολαΐδη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια της Συνέλευσης για την έκθεση πεπραγμένων του Προεδρείου και της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ, η Αθηνά Κυριακίδου, η οποία συμμετείχε ως Παρατηρητής εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Ομάδας της ΚΣΣΕ  στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, είπε ότι η εκλογική διαδικασία στην Τουρκία διεξήχθη ομαλά και χωρίς ουσιαστικά προβλήματα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας παρατηρήθηκαν ελλείμματα δημοκρατίας και σαφέστατη εύνοια προς όφελος του Πρωθυπουργού της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έναντι των δύο άλλων ανθυποψηφίων του.

Ο τέως Πρωθυπουργός και νυν Πρόεδρος της χώρας, συνέχισε η κ. Κυριακίδου, είχε παράλληλα, ως εκ του αξιώματός του, την ευχέρεια να αξιοποιήσει όλο τον κυβερνητικό μηχανισμό προς όφελός του και είχε εμφανώς μεγαλύτερη κάλυψη από τα ΜΜΕ της χώρας σε σύγκριση με τους ανθυποψήφιούς του.

Είπε επίσης πως δημοκρατία σημαίνει ίση μεταχείριση των πολιτών και των υποψηφίων και εξέφρασε την ελπίδα τα κενά αυτά να καλυφθούν στις επόμενες εκλογές, κατά τις βουλευτικές του 2015.

Εξάλλου, σήμερα έγινε και η απονομή του ετήσιου Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Václav Havel, με τη βράβευση του ακτιβιστή Anar Mammadli από τo Αζερμπαϊτζάν.

Πέραν των Κυπρίων και άλλων βουλευτών μελών της Συνέλευσης, παρών στην τελετή απονομής ήταν και ο τέως βουλευτής και διά βίου μέλος της ΚΣΣΕ Χρήστος Πουργουρίδης, ως μέλος του Συμβουλίου Επιλογής του Ιδρύματος Havel.

 To εν λόγω βραβείο απονέμεται σε αναγνώριση ενεργειών ατόμων, μη κυβερνητικών οργανώσεων ή ιδρυμάτων, που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση