ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλλάζει η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών

Με νέο θεσμικό πλαίσιο θα πορευτούν οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους

ΚΥΠΕ

Η Επιτροπή Θεσμών συζήτησε το θέμα εκσυγχρονισμού της ΚΥΠ με τη δημιουργία σύγχρονου θεσμικού πλαισίου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φειδίας Σαρίκας δήλωσε ότι με το νομοσχέδιο θα προσδιορίζεται η αποστολή και αρμοδιότητες της ΚΥΠ, θα ρυθμίζονται τα θέματα διοίκησης και λειτουργίας και θα καθορίζεται η στελέχωση της Υπηρεσίας. Χαρακτήρισε σημαντικό το νομοσχέδιο γιατί έχει σαν σκοπό την εθνική ασφάλεια του κράτους ενώ περιέχει και σημαντικές πρόνοιες για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Στην επόμενη συνεδρίαση θα γίνει, είπε, συζήτηση λεπτομερειών αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι στείλουν γραπτώς τις απόψεις τους.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού δήλωσε ότι σε ένα έντονα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, χρειάζεται ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου που θα καθορίζει το ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας της ΚΥΠ. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πατρίδα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα διαθέτει τα μέσα για να ανταποκρίνεται με επάρκεια σε ένα σύγχρονο πλαίσιο.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου δήλωσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να διαβουλευθούν περαιτέρω και ως εκ τούτου η Βουλή θα αναμένει να καταλήξουν σε τελικό κείμενο με τις θέσεις τους, το οποίο να αχθεί ενώπιον του Σώματος.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχει σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο και να διασφαλίζονται τα ζητήματα εθνικής ασφαλείας. Είπε ότι γίνεται μια καλή αρχή για τη θεσμική αλλαγή και εκσυγχρονισμό της ΚΥΠ και το ΔΗΚΟ θα συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του ώστε να υπάρξει ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πλαίσιο.

Ο Πρόεδρος και Βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι τίθεται η σωστή βάση για την ανεξαρτητοποίηση της ΚΥΠ και θα συζητηθούν στην Επιτροπή επιμέρους σημεία και θα ακουστούν οι απόψεις όλων.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση