ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστυνομικοί διέκοψαν κοντραμπάντο τριών κιλών κάνναβης

Υπό οκταήμερη κράτηση δυο πρόσωπα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον δύο ατόμων, ενός 29χρονου από τη Λάρνακα και ενός 39χρονου από τη Λεμεσό, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και παράνομης προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β σε άλλο πρόσωπο.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στην επαρχία Λάρνακας κατά ή περί την 1η Οκτωβρίου 2014.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα στο Δικαστήριο στις 1/10/2014 λήφθηκε πληροφορία στην ΥΚΑΝ ότι θα γινόταν διακίνηση ναρκωτικών σε συγκεκριμένο πρατήριο βενζίνης στο Καλό Χωριό Λάρνακας. Η περιοχή τέθηκε υπό παρακολούθηση και γύρω στις 17.30 εντοπίστηκε να εισέρχεται στο πρατήριο τετράτροχη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 29χρονος ο οποίος θα συναντούσε τον 39χρονο που οδηγούσε αυτοκίνητο.

Τα μέλη της ΥΚΑΝ κατά τη παρακολούθηση ο 29χρονος έγινε αντιληπτός να περιεργάζεται κάτι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του 39χρονου. Οι άνδρες της ΥΚΑΝ επενέβησαν για να ερευνήσουν τους δύο υπόπτους όταν ο 29χρονος προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο εγκαταλείποντας μάλιστα τη μοτοσικλέτα του και πετώντας στο έδαφος μία τσάντα που είχε στον ώμο του.

Σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν δύο συσκευασίες βάρους 2 κιλών περίπου κάνναβης στο σακίδιο του 29χρονου και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. Επίσης βρέθηκε μια συσκευασία βάρους 1 κιλού κάνναβης στο αυτοκίνητο του 39χρονου ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Ανακρινόμενοι από την ΥΚΑΝ ο 39χρονος ανέφερε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και παραδέχθηκε ότι το ένα κιλό κάνναβης ήταν δικό του, ενώ ο 29χρονος αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ότι οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο, ότι αναμένεται να ληφθούν γύρω στις 25 καταθέσεις από το στενό οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον των δύο υπόπτων από Λάρνακα και Λεμεσό, αναζητούνται οι συνεργάτες τους και συγκεκριμένα τα πρόσωπα που τους στρατολόγησαν και ο προμηθευτής των ναρκωτικών, αναζητούνται οι τελικοί παραλήπτες των ναρκωτικών, αναζητούνται συνεργάτες των υπόπτων, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων αφού στην κατοχή του 39χρονου εντοπίστηκαν 3 κινητά τηλέφωνα και στην κατοχή του 29χρονου 2 κινητά τηλέφωνα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε ένταλμα οκταήμερης προσωποκράτησης των δύο υπόπτων όπως ήταν και το αίτημα της Αστυνομίας.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γιάννης Κωστακόπουλος

«Κοντραμπάντο» ναρκωτικών απέτρεψε η ΥΚΑΝ Λάρνακας η οποία προέβη στη σύλληψη δύο προσώπων μετά από καταδίωξη τους αργά χθες το απόγευμα στους δρόμους του Καλού Χωριού Λάρνακας.

Πρόκειται για έναν 38χρονο και ένα 29χρονο, ελληνοκύπριους, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 3 κιλά άριστης ποιότητας κάνναβης. Οι ύποπτοι διακινούνταν με αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα κι επιχείρησαν να διαφύγουν του αστυνομικού ελέγχου. Ο μοτοσικλετιστής καταδιώχθηκε και η πορεία της μοτοσικλέτα τους ανακόπηκε από τα περιπολικά της Αστυνομίας.  Στο σακίδιο του 29χρόνου εντοπίστηκαν δύο κιλά κάνναβης.  Στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 38χρόνος, βρέθηκε ένα κιλό κάνναβης.
 
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αργότερα σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση