ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνωστισμός νότια της Κύπρου

Ρωσικές και Ισραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις εντός του FIR Λευκωσίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εν αναμονή των τουρκικών κινήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, βρίσκεται η Λευκωσία καθώς από την  Δευτέρα τίθεται σε ισχύ η τουρκική οδηγία προς ναυτιλομένους.

Η Αγκυρα έχει δεσμεύσει θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κύπρου από τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου έως τις 30 Δεκεμβρίου για διενέργεια ερευνών για εντοπισμό υδρογονανθράκων, από το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός.

Η έναρξη ισχύος της οδηγίας προς ναυτιλομένους συμπίπτει μα την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή.

Όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα ασκήσεις πλησίον της περιοχής που έχουν δεσμεύσει παράνομα και προκλητικά οι Τούρκοι θα πραγματοποιήσουν πλοία του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού τα οποία θα πραγματοποιήσουν βολές με όλμους.

Παράλληλα ευρείας κλίμακας ασκήσεων θα πραγματοποιήσει η Εθνική Φρουρά σε συνεργασίας με Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις.

Όπως έχει γίνει γνωστό στο πλαίσιο των Ισραηλινό-Κυπριακών ασκήσεων πτήσεις πάνω από το νησί θα πραγματοποιήσουν και αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δεν αναμένεται να εισέλθει τη Δευτέρα στη περιοχή, και κινείται βορειοανατολικά της Καρπασίας.


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση