ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Προέδρου Αναστασιάδη

ΚΥΠΕ

Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του ΠτΔ, έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος χαρακτήρισε την επίσκεψη «προσκύνημα».

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, συνοδευόμενος από το Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο.

Στο καλωσόρισμα του ο κ. Κουγιάλης ανέφερε πως «γνωρίζουμε όλοι το έργο που επιτελεί (ο Αρχιεπίσκοπος) στην Αμερική τόσο για τα εθνικά μας θέματα όσο και για τα άλλα θέματα που απασχολούν τον ελληνισμό», ενώ ο Κιτίου Χρυσόστομος τον χαρακτήρισε ως «ένα άγγελο ειρήνης, ένα επιστήθιο φίλο της πατρίδας μας αλλά και της Εκκλησίας. Εναποθέτουμε στα πόδια του την αγάπη μας και την ευγνωμοσύνη μας για όσα προσφέρει για τον κυπριακό λαό αλλά και για ολόκληρο τον ελληνισμό στην Αμερική».

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, αφού έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη τιμή» σημείωσε πως «για μας αυτή η επίσκεψη είναι προσκύνημα».

“Είμαστε προσκυνητές σε ένα χώρο ιερό, σε ένα νησί ιερό, στο οποίο επί αιώνες έχουμε μια συνεχή προσφορά πολιτισμού, ειρήνης και έχει υποφέρει τελείως αδίκως έναντι της προσφοράς του, έχει δεχθεί τα εντελώς αντίθετα και εξακολουθεί να υφίσταται αυτές τις δυσκολίες, τις πιέσεις και την κατοχή που εξακολουθεί για ένα σημαντικό μέρος της Κύπρου» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «ο Θεός της δικαιοσύνης και της αγάπης θα δικαιώσει τελικά αυτό τον ευλογημένο αλλά και πονεμένο λαό και θα δώσει σε όλους τους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτό το νησί την ευλογία να ζήσουν δημιουργικά, ειρηνικά και σε ένα χώρο που θα εκπέμπει πολιτισμό και ειρήνη σε όλο τον κόσμο».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση