ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Reuters: Ενδεχόμενο αγοράς εταιρικών ομολόγων από ΕΚΤ

Οι ευρωπαϊκές μετοχές πραγματοποίησαν ράλι μετά την είδηση

ΚΥΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς εταιρικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά και πιθανό να αποφασίσει επί του θέματος το Δεκέμβριο με στόχο να αρχίσει τις αγορές στις αρχές του 2015, δήλωσαν στο Reuters πηγές εμπλεκόμενες στο θέμα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές πραγματοποίησαν ράλι μετά την είδηση, με πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές και τις μετοχές των χωρών της περιφέρειας της Ευρώπης, ενώ το ευρώ υποχώρησε περισσότερο από μισό σεντ έναντι του δολαρίου.

Οι χαράκτες πολιτικής καταβάλλουν προσπάθειες να αναζωογονήσουν την οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία μετά βίας παρουσιάζει ανάπτυξη, ενώ μαστίζεται από χαμηλό πληθωρισμό που ανέρχεται μόλις στο 0,3%, πολύ κάτω από το στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό 2%.

Η ΕΚΤ έχει ήδη κάνει μελέτες για την αγορά εταιρικών ομολόγων, εξέλιξη που θα διευρύνει το ήδη υφιστάμενο πρόγραμμα αγοράς ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, το οποίο άρχισε τη Δευτέρα, ελπίζοντας ότι τα μέτρα αυτά θα αυξήσουν την χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις και έτσι θα ενισχυθεί η οικονομία της Ευρωζώνης.

 "Η πίεση προς αυτή την κατεύθυνση είναι μεγάλη», δήλωσε πηγή που εμπλέκεται με την όλη εργασία στο εσωτερικό της ΕΚΤ, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της ΕΚΤ, δήλωσε σχετικά με την αγορά εταιρικών ομολόγων ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει λάβει καμία τέτοια απόφαση".

Το ΔΣ της ΕΚΤ θα μπορούσε να συζητήσει τη δυνατότητα να προβεί σε αγορές εταιρικών ομολόγων στη συνεδρία της τον ερχόμενο Δεκέμβριο, δήλωσαν στο Reuters δύο από τις τέσσερις πηγές που μίλησαν στον πρακτορείο.

Ωστόσο, και οι τέσσερις πηγές ανέφεραν ότι αυτά τα σχέδια συζητήθηκαν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση