ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: Συνάντηση με Κάμερον στις Βρυξέλλες

Για τις τουρκικές προκλήσεις θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες μετά από αίτημα του Κάμερον

ΚΥΠΕ

Συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, τη συνάντηση τη ζήτησε ο ίδιος ο Βρετανός Πρωθυπουργός με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκινάει την υλοποίηση των μέτρων που έλαβε χθες το Εθνικό Συμβούλιο σε σχέση με τη συνεχιζόμενη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου από την Τουρκία.

Το πρώτο μέτρο, το οποίο θα υλοποιήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συνέρχεται στις 23 και 24 Οκτωβρίου, αφορά την καταγγελία της Τουρκίας στο Συμβούλιο με σκοπό την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Άγκυρας, κάτι για το οποίο η Λευκωσία έχει ήδη ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και έχει γίνει αποδεκτό.

Την Πέμπτη, πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου θα χρησιμοποιήσει το βήμα για να καταγγείλει την Τουρκία, ενώ στο περιθώριο τόσο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όσο και της Συνόδου του ΕΛΚ, θα έχει κατ` ιδίαν συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στέφαν Φούλε: Καιρός για αποκλιμάκωση
Νταβούτογλου: Δικαίωμα της Τουρκίας οι έρευνες στην ΑΟΖ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση