ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Ε.Ε. να απορρίψει τις προτάσεις της Λευκωσίας θέλει η Άγκυρα

Ο κ. Μποζκίρ στέλνει καθησυχαστικό μήνυμα στην τουρκική κοινή γνώμη

Του ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να αποδεχθεί τα νέα μέτρα της Λευκωσίας, τα οποία στρέφονται κατά της υποψηφιότητας της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Την παραπάνω άποψη εκφράζει ο Υπουργός Ε.Ε. της Τουρκίας, Βολκάν Μπόζκιρ. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του τουρκικού τύπου, ο κ. Μποζκίρ στέλνει καθησυχαστικό μήνυμα στην τουρκική κοινή γνώμη και διαβεβαιώνει ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας συνεχίζεται.

«Εργαζόμαστε για την συνέχεια της ενταξιακής πορείας. Αναμένουμε από την Ε.Ε. να απορρίψει την πρόταση της Ρωμαίικης Διοίκησης της Νότιας Κύπρου σχετικά με το άνοιγμα των νέων κεφαλαίων», τονίζει ο κ. Μπόζκρ.
Σύμφωνα με τον κ. Μπόζκρ, σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες δεν λάβουν υπόψη τους το αίτημα της Λευκωσίας, οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. θα αναπτύξουν νέα δυναμική. Με αυτό τον τρόπο, η Ε.Ε. θα πραγματοποιήσει το «καθήκον» της .
 
Στα πλαίσια των δηλώσεων του, ο κ. Μπόζκιρ ισχυρίστηκε ότι τα επόμενα δυο χρόνια, η χώρα του θα κατορθώσει να ανοίξει όλα τα κεφάλαια στην πορεία της προς ένταξη στην Ε.Ε.

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση