ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άλλα λέει ο Ιωνάς, άλλα ο Δανιηλίδης για την κάρτα φιλάθλου

Διαφωνία μεταξύ Υπουργού και Επ. Προσωπικών Δεδομένων

ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και η Νομική Υπηρεσία κατά τη σύνταξη του Νομοσχεδίου για την Κάρτα Φιλάθλου “έλαβαν πολύ σοβαρά υπόψη το Νόμο περί Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα”, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, εκφράζοντας λύπη για τοποθετήσεις του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Γιάννη Δανιηλίδη.

“Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου γιατί για ένα τόσο σοβαρό θέμα εκφράζονται απόψεις κατ’ αυτό τον τρόπο. Διευκρινίζω ότι το Γραφείο του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ρωτήθηκε για τα δεδομένα που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν και τα οποία θα τηρούνταν στα πλαίσια εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου”, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε ότι “κατά τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών εισηγήθηκε αντί του αριθμού δελτίου ταυτότητος  να αναγράφεται στην κάρτα φιλάθλου ο αριθμός του κεντρικού μητρώου”.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι “όσον για το εάν κλήθηκε ο ίδιος ο Επίτροπος να παρευρεθεί ενώπιον της Επιτροπής Νομικών αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να απευθυνθείτε στον Πρόεδρο της Επιτροπής”.


Εξήγησε ότι “κάρτα φιλάθλου είτε με νόμο είτε με σχέδια που εφαρμόζονται από τις ομοσπονδίες και τις ομάδες, εφαρμόζεται στις πλείστες χώρες τις ΕΕ και τέτοια κάρτα υπάρχει στην Αγγλία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και το Βέλγιο, όπου συζητούν να προχωρήσουν στην έκδοση εθνικής κάρτας φιλάθλου, όπως υπάρχει στην Ολλανδία, στην Πολωνία, στην Ελλάδα και στην Τσεχία”.


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση