ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διάλεξη του Ινστιτούτου Κύπρου για το Μέλλον της Ενέργειας

Mε τον νομπελίστα Καθηγητή Carlo Rubbia

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διάλεξη με θέμα το Μέλλον της Ενέργειας και ομιλητή τον βραβευμένο με Νόμπελ Φυσικής Καθηγητή Carlo Rubbia, διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου, στο πλαίσιο ετήσιας σειράς.  Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Καινοτόμων Τεχνολογιών του Ινστιτούτου Κύπρου (πρώην ΑΤΙ), θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΚυ Δρ. Ανδρέας Πίττας.

Στη διάρκεια της Διάλεξης, ο Καθηγητής Carlo Rubbia, θα αναλύσει τις ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη και θα παρουσιάσει καινοτόμες προσεγγίσεις και τεχνολογίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ο Καθ. Carlo Rubbia, τιμήθηκε το 1984 μαζί με τον Simon van der Meer με το βραβείο Νόμπελ, για τη συμβολή του στην ανίχνευση των ενδιάμεσων μποζονίων, σωματιδίων W και Z.

 Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών) και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Από το 2010, ο Καθηγητής Rubbia είναι ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών για τη Βιωσιμότητα (IASS) στο Potsdam.

Οι διαλέξεις «Hubert Curien Memorial Lecture», έχουν καταστεί θεσμός και πραγματοποιούνται προς τιμήν του αείμνηστου Καθηγητή Hubert Curien, ενός από τους πλέον σημαντικούς επιστήμονες στον τομέα της φυσικής και πρωτοπόρο στη χάραξη πολιτικής στην επιστημονική κοινότητα του 20ου αιώνα. Η φετινή διάλεξη εντάσσεται στo πλαίσιο «Επιστημονικής Ημέρας» προς τιμήν του Καθ. Herwig Schopper, ενός από τους πρωτεργάτες στη δημιουργία του Ινστιτούτου Κύπρου, με την ευκαιρία των 90ών γενεθλίων του.  
Η διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό.  Πληροφορίες: Ινστιτούτο Κύπρου, τηλ.22208600, email info@cyi.ac.cy ή στην ιστοσελίδα www.cyi.ac.cy.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση