ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

8η η Κύπρος στην αγορά αλκοόλ από ανήλικους

Αποτελέσματα σχετικής έρευνας που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στη Βουλή

ΚΥΠΕ

Η Κύπρος βρίσκεται στην 8η θέση ανάμεσα σε 35 ευρωπαϊκές χώρες στην αγορά αλκοόλ από ανήλικους μαθητές και στη 2η θέση σε ότι αφορά την πρόσβαση τους σε αλκοολούχα ποτά σε χώρους διασκέδασης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που παρουσιάστηκε σήμερα στην κοινή συνεδρία των κοινοβουλευτικών επιτροπών Παιδείας και Υγείας.

Η παρουσίαση έγινε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο  Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Χρύσανθος Γεωργίου εξέφρασε την ανησυχία του για τα αποτελέσματα της έρευνας και σημείωσε ότι θα πρέπει να αναληφθούν μια σειρά από δράσεις και δραστηριότητες με σκοπό τη μείωση της προσβασιμότητας ανηλίκων σε αλκοολούχα ποτά.

Εξέφρασε, επίσης, την ανάγκη τροποποίησης των σχετικών νομοθεσιών και εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, όπως η αύξηση του ορίου ηλικίας για την αγορά αλκοόλ,  η επίδειξη ταυτότητας και η διενέργεια αστυνομικών ελέγχων στα περίπτερα έξω από τα σχολεία.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, βουλευτής του ΔΗΣΥ Γεώργιος Τάσου είπε ότι τα στοιχεία της έρευνας είναι ανησυχητικά και τόνισε ότι «θα πρέπει να δούμε πώς θα διορθώσουμε αυτή την κατάσταση».

Είπε, επίσης, ότι  «αυτά τα προβλήματα δεν είναι σημερινά, είναι διαχρονικά» και πρόσθεσε ότι «είναι κοινός ο σκοπός και ο στόχος και κοινή και συλλογική ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».

Η Αστυνομία, συνέχισε,  θα πρέπει να συνεχίσει τους ελέγχους της για πάταξη της παρανομίας. «Εμείς ως Βουλή έχουμε την ηθική υποχρέωση να διαφοροποιήσουμε τη νομοθεσία με προτάσεις νόμου», είπε και πρόσθεσε ότι ένα μέτρο που συζητείται είναι η επίδειξη ταυτότητας για την αγορά αλκοόλ όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση