ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κασουλίδης: Συζητήσεις εφ' όλης της ύλης στο Μαρόκο

Διμερείς σχέσεις, ενέργεια, Κυπριακό και περιφερειακά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο

ΚΥΠΕ

Διμερείς σχέσεις, ενέργεια, Κυπριακό, αλλά και θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής βρέθηκαν στο επίκεντρο επαφών του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρεσβευτή, Αλέξανδρου Ζήνων, στο Μαρόκο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Μνημονίου Πολιτικών Διαβουλεύσεων Κυπριακής Δημοκρατίας – Βασιλείου του Μαρόκου.

«Κατά τις διαβουλεύσεις συζητήθηκε η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, υπό το φως της δράσης του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους», τρόποι προώθησης και εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων και ανάπτυξης των εμπορικών ανταλλαγών και της επιχειρηματικής δραστηριότητας μεταξύ των δύο χωρών όπως και της συνεργασίας τους στα πλαίσια διεθνών οργανισμών», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «ο κ. Ζήνων είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Bourita για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κυπριακή ΑΟΖ, σαν αποτέλεσμα των Τουρκικών παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και των συναφών προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας».

Είχε επίσης συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Μαροκινού Υπουργείου Ενέργειας κ. Abderrahim El Hajidi, κατά την οποία έγινε «ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τρόποι συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας, υπό το φως της ανακάλυψης κοιτασμάτων φυσικού αερίου εντός της Κυπριακής ΑΟΖ».

Κατά την παραμονή του στη Ραμπάτ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών έγινε επίσης δεκτός από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών του Βασιλείου, κα Mbarka Bouaiada, με την οποία συζήτησε «θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και την ενημέρωσε για την κατάσταση σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού και τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση