ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νόμος κατά της βίας: Δύο τα ενδιαφέροντα δεδομένα

Καθυστερεί και επίσημα-Ο Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων προτείνει κάρτα στις ηλικίες 15-30

Πολύ ενδιαφέροντα είναι τα δεδομένα που βγαίνουν από τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, που διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης (29/10), με θέμα τη νομοθεσία κατά της βίας στα γήπεδα.

Το πρώτο που ξεκαθαρίζει είναι πως τελεσίδικα δεν θα είναι έτοιμος ο ΚΟΑ για να εφαρμόσει τη νομοθεσία από την 1η Ιανουαρίου 2015. Το γεγονός ότι δεν θα έμπαινε σε ισχύ ο νόμος με το νέο έτος ήταν γνωστό, λόγω της καθυστέρησης για εξεύρεση της αρχής που θα αναλάμβανε τις υποδομές μετά και την άρνηση της ΚΟΠ να αναλάβει. Όμως είναι επίσημο πλέον ότι η νομοθεσία θα καθυστερήσει να εφαρμοστεί.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστεί, αλλά το αντίθετο. Βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη διεργασίες για οικονομική ενίσχυση του ΚΟΑ για να μπορέσει να καλυφτεί το κόστος των υποδομών. Εκκρεμεί επιπλέον να βγει ο Οργανισμός με τη διαδικασία των ανοικτών προσφορών. Έτσι αναγκαστικά θα δοθεί παράταση και θα εφαρμοστεί η νομοθεσία σε κατοπινό στάδιο. Το πότε ακριβώς, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά εξαρτάται από το πώς θα προχωρήσουν οι πιο πάνω διαδικασίες.

Το άλλο σημαντικό που βγήκε από τη συνεδρία, ήταν η τοποθέτηση του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούσε η εντύπωση ότι ο Επίτροπος ήταν κάθετα εναντίον της κάρτας φιλάθλου. Όμως ενώπιων της Βουλής ο Επίτροπος εισηγήθηκε όπως εισαχθεί αρχικά η κάρτα στα άτομα ηλικίας 15-30 ετών (που αποτελούν την ηλικία υψηλού κινδύνου για πράξεις χουλιγκανισμού) και ακολούθως, εφόσον κριθεί ότι χρειάζεται, να προχωρήσει η έκδοση κάρτας και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση