ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πλήρωσε μισό εκατομμύριο για αμφίβολα οικόπεδα

Εξαπάτηση 87χρονου Άγγλου στην Πάφο - Υπό κράτηση 47χρονος


Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 47χρονου από την Πάφο για διευκόλυνση των ανακρίσεων αναφορικά με υπόθεση απάτης κατά την πώληση περιουσίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον του 47χρονου εξετάζεται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση, πλαστογραφίας, κυκλοφορίασ πλαστού εγγράφου, απάτης κατά την πώληση περιουσίας, κλοπής από αντιπρόσωπο, εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, δόλιες συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε από 87χρονο σύμφωνα με την οποία φαίνεται πως κατά το έτος 2012 και ενώ ήθελε να επενδύσει σε αγορά ακινήτων στην Πάφο, εξαπατήθηκε από συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία σε διάφορες περιπτώσεις κατάφεραν και του απέσπασαν χρηματικό ποσό πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Η Αστυνομία αρχικά χθες προχώρησε στη σύλληψη για την υπόθεση βάσει δικαστικών ενταλμάτων τριών προσώπων.

Πρόκειται για τον 47χρονο, καθώς επίσης και δύο γυναικών, ηλικίας 84 και 79 ετών, όλοι από την επαρχία Πάφου.

Ο 47χρονος προσήχθη σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου ενώ οι δύο γυναίκες ηλικίας 84 και 79 ετών αναμένεται να αφεθούν ελεύθερες.

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις προκειμένου να προχωρήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης απάτης κατά την πώληση περιουσίας και για να διαπιστώσει κατά πόσο εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γιάννης Κωστακόπουλος

Στη σύλληψη τριών υπόπτων προχώρησε η Αστυνομία Πάφου, για διερεύνηση υποθέσεων που αφορούν:  Συνωμοσία προς διάπραξης κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, Συνωμοσία για καταδολίευση, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απάτη κατά την πώληση περιουσίας, κλοπή από αντιπρόσωπο, εξασφάλιση αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, δόλιες συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.


Όπως κατάγγειλε 87χρονος Βρετανός, μόνιμος κάτοικος Πάφου, κατά το έτος 2012 εξαπατήθηκε από τους τρεις υπόπτους, κατά το εγχείρημά του να επενδύσει σε αγορά ακινήτων. Τότε του προτάθηκε να αποκτήσει αριθμό οικοπέδων στην Ίνια, στην Κρήτου Τέρα και την Πόλη της Χρυσοχούς. Ακολούθως οι φερόμενοι «μεσολαβητές» τον ωθούσαν να πωλήσει τα οικόπεδα που αγόρασε και καταβάλλοντας επί πλέον αντίτιμο, να αποκτήσει νέα.

Εκτός του γεγονότος πως κάποια από τα νέα οικόπεδα αποδείχτηκαν «αόρατα», ο 87χρονος κατάγγειλε στην Αστυνομία πως για την χρηματική διαφορά που προέκυπτε, τα πρόσωπα που εμπιστεύτηκε κατάφεραν και του απέσπασαν χρηματικό ποσό πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Σε σχέση με την υπόθεση, η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη με δικαστικά εντάλματα τριών προσώπων. Πρόκειται για 47χρονο, καθώς επίσης και δύο γυναίκες ηλικίας 84 και 79 ετών, όλοι από την επαρχία Πάφου.

 

 

 

 


 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση