ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Jamie Dornan: Πως μεταμορφώθηκε σε Christian Grey

Συμφώνησε να υποδυθεί τον πιο εκκεντρικό χαρακτήρα της εποχής μας

Kathimerini.gr

Ιωάννα Χουλιαρά
 
Η μεταφορά ενός best-seller στη μεγάλη οθόνη συνήθως συνεπάγεται και μια μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, όμως στην περίπτωση του Fifty Shades of Grey η αγάπη του κόσμου για την ιστορία της E.L. James είναι τόση που οι συντελεστές έκαναν τα πάντα για να μην απογοητεύσουν το κοινό. Η επιλογή του Jamie Dornan και της Dakota Johnson στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συζητήθηκε και αμφισβητήθηκε αρκετά με την τελική κριτική να αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο Jamie Dornan συμφώνησε να υποδυθεί τον πιο εκκεντρικό χαρακτήρα της εποχής μας- για πολλούς- έχοντας τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στην ταινία αλλά και γνωρίζοντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να δώσει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του. Με τους fans του βιβλίου να αναμένουν την πρεμιέρα, το τρέιλερ της ταινίας να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στο internet και τους κριτικούς ήδη να μιλούν για ‘έλλειψη χημείας μεταξύ των πρωταγωνιστών’, ο ηθοποιός μίλησε στο Shortlist.com για την εμπειρία του ως Christian Grey. Για να καταλάβει λίγο περισσότερο τον ήρωα αλλά και τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, δεν διάβασε απλά το βιβλίο αλλά προσπάθησε να εντρυφήσει στον κόσμο του σαδομαζοχισμού προσλαμβάνοντας έναν ειδικό. Όπως είπε «(ο σαδομαζοχισμός) είναι μεγάλος μέρος του χαρακτήρα του ήρωα και ήθελα να ξέρω τι κάνω. Έτσι ήρθε ένας ειδικός μαζί με τον ‘πειθήνιο’ του κι εγώ έκατσα στον καναπέ με μια μπύρα και τους κοιτούσα. Ο οδηγός μου βρισκόταν ακριβώς έξω από το δωμάτιο και ένας Θεός ξέρει τι πίστεψε».

0 32χρονος ηθοποιός επιλέχθηκε για τον ρόλο μετά την αποχώρηση του Charlie Hunnam από την ταινία αλλά όπως λέει πλέον δεν έχει μετανιώσει για αυτή την απόφαση: «Θα ήμουν τρελός να είχα αρνηθεί», ένα ρόλο που θα τον ανεβάσει στην κορυφή της λίστας με τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς του Hollywood. Πώς όμως αντιμετώπισε η γυναίκα του αυτή την αλλαγή στην ζωή τους που όχι μόνο θα τους έφερνε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας αλλά θα ‘εξέθετε’ και τα χαρίσματα του συζύγου της στη μεγάλη οθόνη; Η Amelia Warner που υπήρξε και η ίδια ηθοποιός στο παρελθόν, ήταν 8 μηνών έγκυος όταν ο Dornan έπρεπε να μετακομίσει στο Vancouver για 4 μήνες για τα γυρίσματα της ταινίας. Όπως λέει ο Jamie: «Η γυναίκα μου είναι εκπληκτική και πολύ κατανοητική. Επίσης υπήρξε και η ίδια ηθοποιός για 10 χρόνια, οπότε ξέρει πως είναι. Πολλοί δεν θα ήθελαν να ακούσουν σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη ότι θα μετακομίσουν στον Καναδά, το παιδί θα γεννηθεί εκεί, και όλα αυτά για να παίξω σε μια ταινία όπου θα εμφανίζομαι γυμνός. Θα ήταν σκληρό, αλλά η γυναίκα μου είναι καταπληκτική».

Ο ηθοποιός θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να υποδυθεί πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες, αφού εκτός από την πολυαναμενόμενη ταινία, φέτος θα επιστρέψει στην τηλεοπτική σειρά ‘The Fall’ όπου υποδύεται τον κατά συρροή δολοφόνο Paul Spector, στο πλευρό της Gillian Anderson. Ο Jamie που προσπάθησε να φέρει στο μυαλό του όλα τα άσχημα ραντεβού που είχε προκειμένου να ενσαρκώσει τον serial killer που δολοφονεί γυναίκες, είπε πως ο χαρακτήρας που υποδύεται είναι  ένας διαβολικός άνθρωπος που όμως «βλέπουμε και την ανθρώπινη πλευρά του όταν είναι μαζί με την οικογένειά του ή στη δουλειά. Συχνά σκέφτεσαι ότι θα μπορούσε να είναι ο γείτονάς σου αλλά ο κόσμος μου λέει ‘είναι άρρωστος αλλά κατά κάποιο τρόπο θέλω να μην τον ανακαλύψουν’». Εάν ο Jamie Dornan κατάφερε να κάνει συμπαθή έναν δολοφόνο, τότε μάλλον θα καταφέρει με το αστείρευτο ταλέντο του να δώσει στο φανατικό κοινό του Fifty Shades of Grey και τον Christian Grey που του αξίζει!

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ