ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστυνομία: Καθ' όλα νόμιμη η κατάσχεση των γυμνών φωτογραφιών

Η κατάσχεση τους έγινε μετά από καταγγελίες πολιτών, βάση συγκεκριμένης νομοθεσίας

ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία ενήργησε μέσα σε νόμιμα πλαίσια και σε καμία περίπτωση δεν επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο, ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Αντρέα Αγγελίδη, στις επικρίσεις που δέχεται η Δύναμη για την κατάσχεση φωτογραφιών, από την έκθεση της ακτιβίστριας Πάολας Ρεβενιώτη, με την κατηγορία της δημοσίευσης αισχρού περιεχομένου σε δημόσιο χώρο.

Σε δηλώσεις από τη Λεμεσό, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι «χθες το μεσημέρι η Αστυνομία είχε δεχτεί παράπονα από πολίτες που συνοδεύονταν από τα ανήλικα παιδιά τους ότι στο χώρο της παλαιάς δημοτικής αγοράς στη Λευκωσία που είναι δημόσιος χώρος, υπήρχαν φωτογραφίες που απεικόνιζαν γυμνά σώματα ανδρών».

«Αμέσως», σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, «επισκέφθηκαν το μέρος μέλη του αστυνομικού σταθμού της Πύλης Πάφου και από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 8 φωτογραφίες που απεικόνιζαν γυμνά σώματα ανδρών, οι οποίες κατασχέθηκαν» .

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης σημείωσε πως «υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που αφορά τη δημοσίευση αισχρού περιεχομένου σε δημόσιο χώρο και έχοντας υπόψη ότι υπήρχαν παράπονα από πολίτες ότι αυτές οι φωτογραφίες δεν ήταν καλυμμένες, η Αστυνομία ενήργησε μέσα στα νόμιμα πλαίσια εφαρμόζοντας τη νομοθεσία”.

Η Αστυνομία, πρόσθεσε, «είναι σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Λευκωσίας και θα ληφθεί κατάθεση από τον αρμόδιο λειτουργό για να διαπιστωθεί, κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις είχε δοθεί αυτή η άδεια. Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η Αστυνομία θα διερευνήσει πλήρως την υπόθεση, θα ληφθούν όλες εκείνες οι καταθέσεις και ακολούθως θα παρουσιαστεί ο φάκελος στη Νομική Υπηρεσία με εισηγήσεις για γνωμάτευση.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία στο διαδίκτυο κυρίως για τον τρόπο που έχει ενεργήσει, ο κ. Αγγελίδης διερωτήθηκε τελικά, ως κοινωνία, τι ζητούμε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου δεν θέλησε να επεκταθεί περαιτέρω και τόνισε εκ νέου ότι η Αστυνομία  ενήργησε μέσα στα νόμιμα πλαίσια, χωρίς να επιδείξει υπερβάλλοντα ζήλο, σημειώνοντας πως η Αστυνομία από τη στιγμή που υπήρχαν επανειλημμένες καταγγελίες, θα έπρεπε να προβεί στις ενέργειες που έχει προβεί διερευνώντας το συγκεκριμένο θέμα.

Ερωτηθείς εάν θα κατηγορηθεί κάποιο πρόσωπο, ανέφερε πως «αυτό θα το δούμε ολοκληρώνοντας τις εξετάσεις». «Εκείνο το οποίο έχει σημασία», συνέχισε, «είναι ότι υπάρχει νομοθεσία που αφορά τη δημοσίευση αισχρού θέματος, δηλαδή τις γυμνές φωτογραφίες, σε αυτή την περίπτωση, σε δημόσιο χώρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H κυπριακή αστυνομία «κατέβασε» έκθεση φωτογραφίας

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση