ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύλληψη Βέργα, Μαλλεκίδη και Μιχαηλίδη για το ΣΑΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργολάβος Χρίστος Δρακόπουλος δεν έχει ενοπιστεί στην Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χιονοστιβάδα είναι οι εξελίξεις για το σκάνδαλο του αποχευτευτικού της Πάφου, αφού η Αστυνομία εξασφάλισε εντάλματα σύλληψης του Δημάρχου της πόλης, Σάββα Βέργα, του γενικού διευθυντή του ΣΑΠΑ, Ευτύχιου Μαλεκίδη, του πρώην δημοτικού συμβούλου του ΔΗΣΥ Γιώργου Μιχαηλίδη και του εργολάβου Χρίστου Δρακόπουλου.

Μέχρι στιγμής η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τριών πρώτων, με τον κ. Χρίστο Δρακόπουλο, να μην έχει ενοπιστεί στην Κύπρο, και έχουν τροχοδρομηθεί οι διαδικασίες για την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Οι ανακριτές σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν εξασφαλίσει εντάλματα έρευνας για τα τέσσερα πρόσωπα ενώ έρευνες θα γίνουν στην Αλκή αλλά και στην ΕΔΕΚ μετά από μαρτυρία που εξασφάλισαν οι ανακριτές ότι δόθηκαν 100 χιλιάδες και 20 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα.  

Τα αδικήματα τα οποία διερευνώνται από την αστυνομία είναι: συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνομωσία προς καταδολίευση, απάτη, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας, αδίκημα που σχετίζεται με απάτη και δεκασμό από δημόσιο λειτουργό ή αξιωματούχο, κ.α.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν μετά από σύσκεψη των ανακριτών της υπόθεσης με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη στην παρουσία και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επίκεινται συλλήψεις για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση