ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Μουστάκι στο Χαλάνδρι

Κείμενο APPETIT-ΙΚΕΣ

Kathimerini.gr

Φωτογραφίες ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ
 
Η θέση Το νέο στέκι μεταξύ Χαλανδρίου και Βριλησσίων βρίσκεται πάνω στην γνωστή Λεωφόρο Πεντέλης, τέσσερα μόλις λεπτά από τον Σταθμό «Πεντέλη» του προαστικού σιδηροδρόμου. 

 
Η ατμόσφαιρα Ο χώρος είναι βιομηχανικός αλλά ζεστός. Δεσπόζουν ένας μεγάλος πάγκος που λειτουργεί σαν κοινόχρηστο τραπέζι και μια ανοιχτή κουζίνα.
 

Το φαγητό Η καρτέλα είναι σύντομη και περιεκτική. Λίγες σαλάτες, λίγα πρώτα, επιλογή από καλαμάκια και άλλα 5 - 6 κύρια πιάτα με κρέας. Ξεκινήσαμε με τα μαυρομάτικα φασόλια με πιπεριές Φλωρίνης, καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, κρεμμύδια, μάραθο και ελαφριά σάλτσα λεμονιού με τζίντζερ - πιάτο δροσερό και πολύ καλό. Νόστιμα ήταν και τα καλαμάκια με ταλαγάνι Ηπείρου, λαχανικά, ρόκα και λάδι από φινόκιο. Σε αυτό το τυρί δυσκολεύομαι να αντισταθώ. Η σαλάτα με τα φρέσκα μανιτάρια, τα κριθαροκούλουρα με γλυκάνισο, τα ντοματίνια, το αγγουράκι τουρσί και τη βινεγκρέτ από θυμάρι και λευκό κρασί είχε ξεφύγει λίγο σε οξύτητα, αλλά ως ιδέα ήταν εξαιρετική. Με τα κρέατα ενθουσιαστήκαμε. Από το μενού με τα καλαμάκια επιλέξαμε αυτά από κοτόπουλο μπούτι, τα οποία σερβίρονται με φρέσκες τηγανητές πατάτες και σος μαγιονέζας. Καθόλου στεγνά, ήταν από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει. Το καρέ αρνιού με πουρέ μελιτζάνας και γεμιστή πιπεριά Φλωρίνης με χορταρικά ήταν το όνειρο κάθε καλοφαγά. Μυθική μερίδα, πεντανόστιμο κρέας, που κυριολεκτικά έλιωνε στο στόμα. Για το τέλος διαλέξαμε δυο επιδόρπια, κορμό σοκολάτας με παγωτό καϊμάκι και σιροπιαστά βερίκοκα και τσίζκεϊκ από διαφορετικά τυριά και μαρμελάδα βύσσινο. Υψηλού επιπέδου και αυτά. Είπαμε «ναι» σε όλα»!

 
Ο λογαριασμός
Υπολογίστε περί τα 25 - 35 € το άτοµο (κάθε Τρίτη και Πέµπτη -30% σε επιλεγµένα πιάτα και κρασιά).

 
Η κάβα Ήπιαμε ερυθρό Κτήμα Φουντή του 2005. Μία από τις πολλές εκπλήξεις της wine list είναι και τα δέκα πρωτότυπα wine coctails με φρέσκα φρούτα που ετοιμάζει το «Μουστάκι». Μη διστάσετε, πάντως, να ζητήσετε τη βοήθεια του μετρ για το ιδανικό συνοδευτικό ποτό· στο «Μουστάκι» παίρνουν το κρασί πολύ σοβαρά.

 
Info
Λ. Πεντέλης 104 και Μεταµορφώσεως 1, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6891070
Τρίτη - Παρασκευή η κουζινά λειτουργεί από τις 16.00 μ.μ. έως τις 00.00 π.μ. Σαββατοκύριακο 12.00 μ.μ - 00.00 μ.μ. και Δευτέρα κλειστά.
Το parking είναι πολύ άνετο στην περιοχή. Σημειωτέον, το μαγαζί διαθέτει και υπόγειο χώρο σταύθμευσης για περιπτώσεις ανάγκης.
Κι επειδή, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν,  κάντε μια κράτηση πριν ξεκινήσατε να πάτε.

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση