ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο εδώλιο Ηλιάδης, Αριστοδήμου, Κυπρή, Αρτέμη, Πεχλιβανίδης

Κακουργηματικές πράξεις τους αποδίδει η Νομική Υπηρεσία

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομική Υπηρεσία αποφασίστηκε η απαγγελία κατηγοριών σε πέντε πρώην στελέχη της Τράπεζας Κύπρου. Πρόκειται για τους Θεόδωρο Αριστοδήμου, Ανδρέα Ηλιάδη, Γιάννη Πεχλιβανίδη, Γιάννη Κυπρή και Αντρέα Αρτέμη, οι οποίοι θα κατηγορηθούν για την υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο των ερευνών για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Στη σύσκεψη που άρχισε στις 12 το μεσημέρι, τη δεύτερη εντός 24 ωρών, συμμετείχαν ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, νομικοί λειτουργοί της Εισαγγελίας και ανακριτές της Αστυνομίας, οι οποίοι εξέτασαν την πρώτη περίπτωση που αφορά την Τράπεζα Κύπρου και τις καταγγελίες που είχαν γίνει ενώπιον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για πειθαρχικές παραβάσεις, που αφορούν τη μη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, τη χειραγώγηση με τη διάδοση παραπλανητικών ενδείξεων, τη δημοσιοποίηση παραπλανητικών στοιχείων, τη μη συμπερίληψη σε ενημερωτικά δελτία πληροφοριών σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανονισμούς.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να καταρτιστούν τα κατηγορητήρια τα οποία θα επιδοθούν στους κατηγορούμενους και ακολούθως οι υποθέσεις θα καταχωρηθούν ενώπιον δικαστηρίου με στόχο την παραπομπή τους στο Κακουργιοδικείο.

Πρότεινε 10 ο Ρικκος
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρλικκος Ερωτοκρίτου εισηγήθηκε όπως ασκηθεί ποινική δίωξη σε 10 πρόσωπα ομως τελικά επικράτησε η άποψη του Γενικού Εισαγγελέα που έκρινε ότι ΄΄επρεπε να ασκηθούν διώξεις κατά των πέντε. πρώην στελεχών της Τράπεζας.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση