ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δουλέμποροι πίσω από το δράμα των προσφύγων της Κοκκινοτριμιθιάς

Έλαβαν 300.000 ευρώ από πρόσφυγες, με υπόσχεση να τους στείλουν στην Ιταλία

Στη σύλληψη δύο Παλαιστινίων ηλικίας 54 και 48 χρόνων προχώρησε η Αστυνομία, μετά την καταγγελία δύο προσφύγων από την Συρία, ηλικίας 68 και 25 χρόνων, που φιλοξενούνται σε χώρο της Κοκκινοτριμιθιάς.

Πρόκειται για πρόσφυγες, από τους 345 που στις 24 του περασμένου Σεπτέμβρη είχαν περισυλλεγεί ανοικτά της Κύπρου, όταν το πλοιάριό τους βρισκόταν σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι δύο παραπονούμενοι παρέδωσαν στους υπόπτους συνολικό ποσό 13.000 ευρώ, προκειμένου να διευθετήσουν την μετάβασή τους στην Ιταλία.  Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν και σύμφωνα με καταθέσεις που λήφθηκαν, φαίνεται ότι πέραν των 100 προσώπων κατέβαλαν διάφορα χρηματικά ποσά στους πιο πάνω για να διευθετήσουν μετάβασή τους σε χώρα της Ευρώπης, με το συνολικό ποσό να υπολογίζεται στις 300.000 ευρώ.

Οι ύποπτοι έδωσαν κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που έγιναν με δικαστικά εντάλματα, παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων διερευνώνται υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση