ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΤΕΚ: «Το πολύ νερό και το φράξιμο γεφυριών αιτία των πλημμυρών»

Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στη Λάρνακα

ΚΥΠΕ

Ο μεγάλος όγκος νερού και το φράξιμο γεφυριών και οχετών οδήγησαν στις μεγάλης έκτασης πλημμύρες του περασμένου Σαββάτου, στη Λάρνακα, ανέφερε ο Στέλιος Αχνιώτης, Πρόεδρος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ) μετά το πέρας σημερινής επίσκεψης αντιπροσωπείας της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Λάρνακας.

«Αντιλαμβάνομαι», συνέχισε ο Στέλιος Αχνιώτης, «ότι εάν τα ρέματα  και οι χείμαρροι διατηρηθούν καθαροί και δεν έχουμε φράξιμο, δεν αναμένω ότι με την ίδια ένταση βροχής  θα έχουμε ανάλογα φαινόμενα πλημμυρών. Φαίνεται πως στο φαινόμενο που παρατηρήθηκε συνέβαλε και το φράξιμο διάφορων οχετών και γεφυριών».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο επηρέασε η πυκνή δόμηση στην περιοχή, ο κ. Αχνιώτης έδωσε αρνητική απάντηση.

«Υπάρχει» είπε «ένας ανοικτός οχετός, βέβαια από την πληροφόρηση που έχω, ο όγκος νερού ήταν πολύ μεγάλος, πολύ μεγαλύτερος από τη δυνατότητα  του συγκεκριμένου γεφυριού κι΄ αν υπήρξε κάποιο φράξιμο, τότε ήταν αναμενόμενο να πλημμυρίσει ευρύτερα. Δεν ήταν απλώς μια υπερχείλιση».

Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ υπενθύμισε πως την ευθύνη σχεδιασμού των έργων υποδομής  έχουν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. «Τα έργα αυτά θα πρέπει να είναι τέτοιας δυνατότητας που να εξυπηρετούν τις αναμενόμενες πλημμύρες», είπε.

«Οι Αρχές που διερευνούν το θέμα», κατέληξε ο Στέλιος Αχνιώτης, “πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα».

 

 

 

 

 

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση