ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Dr. Cameron Hepburn, στο Green Agenda Cyprus Summit

Διευθυντής του Προγράμματος Economics of Sustainability του Oxford University

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Cameron Hepburn είναι ο Battcock Καθηγητής του Environmental Economics στο Smith School of Enterprise and the Environment της Οξφόρδης. Είναι επίσης ο διευθυντής προγράμματος στο Ινστιτούτο New Economic Thinking στο Oxford Martin School. Ο Δρ Hepburn έχει δημοσιεύσει ευρέως θέματα αναφορικά με την ενέργεια, τους πόρους και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, στα κορυφαία περιοδικά του κόσμου (όπως το Nature and Science), σε διάφορους κλάδους, έχοντας πτυχία νομικής και μηχανικής, καθώς και μεταπτυχιακά και διδακτορικά στα οικονομικά. Είναι συνιδρυτής σε τρεις επιτυχημένες επιχειρήσεις και παρέχει συμβουλές για την ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική στις κυβερνήσεις.

Σκοπός του Green Agenda Cyprus Summit που πραγματοποιείται για πρώτη φορά είναι η στήριξη της προσπάθειας στην Πράσινη Μετάβαση της Κύπρου, με στόχο να καταστεί η χώρα μας παράδειγμα οικολογικού τρόπου ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο συνέδριο “Green Agenda Cyprus Summit” θα παρευρεθούν και θα συζητήσουν οι ηγέτες της επιχειρηματικής κοινωνίας της χώρας, ενώ θα παρουσιάσουν, με στόχο να εμπνεύσουν τους παρευρισκόμενους, κορυφαίοι ομιλητές από τη διεθνή σκηνή. Σημαντική θα είναι η παρουσία της κυβέρνησης η οποία θα κληθεί να παρουσιάσει το όραμα και τις δράσεις της για την πράσινη μετάβαση. Στο επίκεντρο των συζητήσεων και παρουσιάσεων θα βρίσκονται οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη ζωή, στο τραπεζικό σύστημα, τη βιομηχανία, τα ακίνητα και τον ασφαλιστικό τομέα.

Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αποθήκευση και η βέλτιστη έξυπνη διανομή της, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η βιωσιμότητα και η εξέλιξη της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων αλλά και η διαχείριση των αποβλήτων, όλα αυτά θα βρίσκονται στο επίκεντρο του “Green Agenda Cyprus Summit 2024”.

Το “Green Agenda Cyprus Summit” διεξάγεται στις 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton με τη στήριξη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Platinum Sponsors οι Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Astrobank και Gold Sponsors η EY. To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Για εισιτήρια www.ticketmaster.cy

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση