ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αξιολογεί την κατάθεση Δρακόπουλου η Νομική Υπηρεσία

Από αυτήν θα δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα σε σχέση με την πορεία των ερευνών

ΚΥΠΕ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Νομική Υπηρεσία αναφορικά με το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, ενόψει του γεγονότος ότι την Κυριακή εκπνέει το διάταγμα κράτησης των τεσσάρων υπόπτων για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, έχουν δοθεί οδηγίες στους ανακριτές της υπόθεσης για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας αναμένεται να παρουσιάσουν  τη μαρτυρία που έλαβαν οι ανακριτές του υπό διερεύνηση σκανδάλου του ΣΑΠΑ από τον Χρίστο Δρακόπουλο, πρόεδρο της κατασκευαστικής εταιρείας ENVITEC.

Το περιεχόμενο της κατάθεσης Δρακόπουλου θα εξεταστεί με κάθε λεπτομέρεια και θα αξιολογηθεί στο σύνολο της  σε σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Νομική Υπηρεσία.

Ανάλογα με την αξιολόγηση θα δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα σε σχέση με την πορεία των ερευνών.

Όπως αποκάλυψε χθες το ΚΥΠΕ, οι δύο ανακριτές της υπόθεσης ΣΑΠΑ,  επέστρεψαν  χθες  από την Αθήνα , μετά τη συνάντηση τους  με τον Έλληνα εργολάβο, από το τον οποίο εξασφάλισαν συμπληρωματική κατάθεση, σε σχέση με τις καινούργιες μαρτυρίες που προέκυψαν και κάνουν λόγο για μίζες, οι οποίες δίνονταν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να στοιχειοθετηθεί υπόθεση στο δικαστήριο για υπόπτους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Την Κυριακή εκπνέει το διάταγμα κράτησης των τεσσάρων υπόπτων (Βέργα, Μαληκκίδη, Μιχαηλίδη και Ευσταθίου) για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Στη σημερινή σύσκεψη στην Νομική Υπηρεσία αναμένεται να αποφασιστεί κατά πόσο οι τρεις τελούντες υπό κράτηση Σ. Βέργας, Ε. Μαληκκίδης και Γ. Μιχαηλίδης για την υπόθεση του ΣΑΠΑ θα οδηγηθούν εκ νέου στο Δικαστήριο για να ζητηθεί το τέταρτο διάταγμα προσωποκράτησης τους καθώς και ο τέταρτος που τελεί υπό κράτηση Ε. Ευσταθίου για το δεύτερο διάταγμα προσωποκράτησης του.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι τέσσερις ύποπτοι θα κατηγορηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου από το οποίο θα ζητηθεί η παραπομπή τους σε απευθείας δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου.

Ο Ευτύχιος Μαληκκίδης μέχρι στιγμής εξακολουθεί να κρατά το στόμα του κλειστό και να μη συνεργάζεται με τις ανακριτικές αρχές. Η μαρτυρία του χαρακτηρίζεται κλειδί στην υπόθεση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση