ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προβληματισμοί κομμάτων για τις δηλώσεις Πούτιν στο κυπριακό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά τις χτεσινοβραδινές δηλώσεις του ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν τα κυπριακά κόμματα εξέφρασαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.Η συνέντευξη δόθηκε στα πλαίσια της ετήσιας απολογίας του ρώσου Προέδρου. Μεταξύ άλλων και διπλωματικών ορολογιών ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι η χώρα του τηρεί «ισσοροπημένη θέση» στο κυπριακό.

ΔΗΚΟ
Αρνητικά δέχθηκαν στο Δημοκρατικό Κόμμα τις δηλώσεις του ρώσου Προέδρου, καθώς θεωρούν πως είναι οι χειρότερες που έγιναν από τον ρώσο αξιωματούχο. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι οι τακτικές του Προέδρου Αναστασιάδη έχουν υποβαθμίσει το ρόλο της Ρωσίας και ότι να ενισχύονται μονοπλευρα οι σχέσεις Κύπρου- Ηνωμένων Πολιτιών και Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης, έκαναν αναφορά για τις ρίξεις μεταξύ των δύο χωρών από τις αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας.

ΕΥΡΩΚΟ
Θα πρέπει να αναλυθούν οι δηλώσεις Πούτιν, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, τονίζοντας ωστόσο ότι εκ πρώτης όψεως δεν τις θεωρεί «τραγικές». Αρχικά, έκανε λόγο για γεωπολιτικές πραγματικότητες με συνεχές εναλλασόμενο περιβάλλον. Μίλησε για αξιοποιήση στρατιγικών και εξωτερικών πολιτικών υπό νέες συνθήκες.

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
Τις εκτιμήσεις του έδωσε και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δια μέσω της κ. Ελένης Χρυσοστόμου. Στη δημοσιογραφική διάσκεψη η κ. Χρυσοστόμου αναφέρθηκε σε «γλωσσικό ολίσθημα» και ότι οι δηλώσεις Πούτιν είναι αποτέλεσμα αποτυχημένων εξωτερικών πολιτικών. Η στροφή της Ρωσίας, συνέχισε, προς την Τουρκία θα πρέπει να ανησυχεί την Κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Συμμαχία των Πολιτών
Ο πρόεδρος της Συμμαχίας των Πολιτών, κ. Γιώργος Λιλλίκας σε δηλώσεις του σήμερα εξέφρασε την λύπη του για τη στάση του Ρώσου Προέδρου. Τόνισε ότι πλέον τα κράτη δεν έχουν φίλους αλλά συμφέροντα και ότι η κυπριακή κυβέρνηση με τις κινήσεις της έχει πλήξει τα Ρωσικά συμφέροντα. Κλέίνοντας την δήλωση του ο κ. Λιλλήκας έκανε έκκληση προς την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να ολοκληρώσει συμφωνίες που εκκρεμούν με τη Ρωσία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση