ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνελήφθη εκ νέου ο Γιώργος Σιαηλής για το σκάνδαλο στο ΣΑΠΑ

Οι ανακριτές εξασφάλισαν στοιχεία παό την κατάθεση Δρακόπουλου

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στην επανασύλληψη του επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ στο Δήμο Πάφο Γιώργου Σιαηλή, προχώρησαν οι ανακριτές.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Νικολέττα Τυρίμου, εξεδόθη διάταγμα σύλληψης κατά του κ. Σιαηλή, το οποίο εκτελέστηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκ νέου σύλληψη του κ, Σιαηλή κρίθηκε αναγκαία μετά από στοιχεία που εξασφαλίστηκαν από την κατάθεση του Ελλαδίτη εργολάβου Χρίστου Δρακόπουλου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ισχυρά στοιχεία για το πάρτι με τις μίζες που είχε στηθεί στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου από το 2000 όπως ισχυρίζονται βασικοί ύποπτοι έδωσε με την θεληματική κατάθεσή του ο νούμερο δυο στο σκάνδαλο ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης.

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο εργολάβος Χρίστος Δρακόπουλος ο οποίος συνελήφθη στις 21:30 χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Ο Δρακόπουλος ο οποίος θεωρείται κλειδί στην υπόθεση ΣΑΠΑ, αμέσως μετά τη σύλληψή του, έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στους ανακριτές του Αρχηγείου. Από την αξιολόγηση της νέας κατάθεσης του θα κριθεί κατά πόσο ο ύποπτος θα οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Τα όσα ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων σχηματοποίησαν περισσότερο την εικόνα διαδρομής του μαύρου χρήματος που είχε στηθεί γύρω από το μεγαλύτερο έργο υποδομής της Πάφου για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Με βάση τα όσα κατέθεσε ο Μαλληκίδης η μίζα ήταν βασικό συστατικό στοιχείο προκειμένου κάποιος να πάρει ένα από τα πολλά συμβόλαια του έργου.

Ο Μαλληκίδης στην κατάθεσή του επιβεβαίωσε μεγάλο μέρος των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τότε που έσπασε η φούσκα της σήψης και διαφθοράς.

Τα στοιχεία που έδωσε στους ανακριτές της υπόθεσης ενισχύουν το πλαίσιο ερευνών κάτι που ενδεχομένως να ανοίξει και νέο κύκλο συλλήψεων προσώπων.

Από αστυνομικές πηγές αφηνόταν ανοιχτό το ενδεχόμενο μέχρι το τέλος της εβδομάδας να εκδοθούν και νέα εντάλματα σύλληψης κάτι που θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές.

Άρση της ασυλίας του ζητά ο Σαρίκας
Με επιστολή του προς στο Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας, ζητά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Στην επιστολή του που φέρει σημερινή ημερομηνία και δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Σαρίκας αναφέρει πως αντιλαμβάνεται πως η από μέρους του αποποίηση της βουλευτικής του ασυλίας, δεν είναι αρκετή για να προχωρήσει η Νομική Υπηρεσία το ανακριτικό της έργο.

«Για αυτό θα ήθελα να σας παρακαλέσω όπως προχωρήσετε με την σύμφωνη γνώμη μου, με αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της βουλευτικής μου ασυλίας», σημειώνει.

Αυτό, συνεχίζει στην επιστολή του, ο κ. Σαρίκας «θα μου δώσει τη δυνατότητα το συντομότερο να καταθέσω ενώπιον των ανακριτών, να απαντήσω στα διάφορα ερωτήματα και να υπερασπίσω τον εαυτό μου στα όσα μου καταλογίζει στην κατάθεση του, ο κ. Μαλληκίδης και προβάλλονται με διαφόρους τρόπους στα ΜΜΕ».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση