ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Rouan Thai στην Τρούμπα

Κείμενο APPETIT-ΙΚΕΣ

Kathimerini.gr

Φωτογραφίες ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ

 
Η θέση Βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά της ιστορικής Τρούμπας, πολύ κοντά στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ατμόσφαιρα Το Rouan Thai είναι μια συνοικιακή ταβέρνα με οριένταλ διάκοσμο στην οποία επικρατεί το ασιατικό στοιχείο και το μωβ χρώμα. Ο χώρος είναι ειδικά διαμορφωμένος έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει καπνίζοντες και μη.


Το φαγητό Στην κουζίνα μαγειρεύει η Ταϊλανδή Μαρίνα, την οποία γνώρισε και αγάπησε στα ταξίδια του ένας Ελληνας ναυτικός. Αρχικά πάθαμε ίλιγγο από τον κατάλογο των 130 πιάτων, αλλά συνήλθαμε εστιάζοντας μόνο σε αυτά από την Ταϊλάνδη (και όχι στα κλασικά «κινέζικα»). Ξεκινήσαμε με μια πεντανόστιμη σούπα Tom - Yum με γαρίδες και βερμιτσέλι νουντλς και ένα καλαθάκι dumplings στον ατμό με μοσχάρι. Επίσης πολύ καλά. Το phad thai, το κλασικό ταϊλανδέζικο πιάτο με τα τηγανητά ρυζομακάρονα με φρέσκια φασολάκια, αυγό, γαρίδες, λάιμ και κόλιανδρο, που μπορείς να το συνοδεύσεις με ζάχαρη, ξίδι με τσίλι ή φιστίκια, είναι μάλλον το πιο αυθεντικό από αυτά που έχουμε δοκιμάσει. Καθώς η ταϊλανδέζικη μπίρα Chang δεν κατάφερνε να σβήσει το κάψιμο από το τσίλι, δοκιμάσαμε την τύχη μας στη Yum-pla-muek, μια δροσερή σαλάτα με καλαμαράκια και λαχανικά. Ευτυχώς το κοτόπουλο με massaman curry, που συνοδεύσαμε, ως είθισται, με ρύζι ατμού, ήταν σχετικά ήπιο και πραγματικά έξοχο. Στο τέλος σερβίρεται ένα γλυκό σαν πανακότα από κρέμα καρύδας, που θα σας αλλάξει ευχάριστα τη γεύση. Τόσο που θες να ξαναπαραγγείλεις από την αρχή.

Ο λογαριασμός  Υπολογίστε περίπου 35 ευρώ τα 2 άτομα.

Η κάβα Κατά βάση περιέχει μια μεγάλη ποικιλία από ταϊλανδέζικες μπίρες.


Info
Νοταρά 131, Πειραιάς, 210 42 94 49
Το parking στην γειτονιά αποτελεί εύκολη υπόθεση. Μιας και δεν βρίσκεται ιδιαίτερα κοντά σε μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι προτιμότερο να πάτε με το αυτοκίνητο.
Ανοιχτά Δευτέρα - Παρασκευή από τις 11.00 το πρωί έως τις 1.00 τα μεσάνυχτα και το Σαββατοκύριακο από τις 12.00 το πρωί έως τις 1.00 τα μεσάνυχτα.

 

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση