ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πυρ ομαδόν κατά της Κυβέρνησης για τις ΚΑ

Για βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης κάνουν λόγο οι Οικολόγοι

ΚΥΠΕ

Οι μόνοι που θα επωφεληθούν από το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών είναι οι ιδιωτικές αερογραμμές «τις οποίες μάλιστα η Κυβέρνηση επιχορηγεί για να ανταγωνίζονται τις Κυπριακές Αερογραμμές», είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σε σημερινές του δηλώσεις.

«Η Κυβέρνηση με πρωταγωνιστές τους Υπουργούς Οικονομικών και Συγκοινωνιών, κάθεται παθητικά στην Κύπρο και αναμένει, για να μην πούμε ότι εύχεται, την αρνητική απάντηση της Κομισιόν για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών. Η Κυβέρνηση όφειλε να μπει σε ένα συνεχή διάλογο με την Κομισιόν με αντιπροτάσεις αλλά και με ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρείας», πρόσθεσε.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι είναι προφανές ότι μέσα στις δεδομένες συνθήκες, πέραν της προβλεπόμενης μείωσης του τουριστικού ρεύματος από τη ρωσική αγορά, το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών θα επιφέρει περαιτέρω μείωση των τουριστικών αφίξεων. «Ασφαλώς, οι μόνοι που θα επωφεληθούν από το κλείσιμο Κυπριακών Αερογραμμών  είναι οι ιδιωτικές αερογραμμές τις οποίες μάλιστα η Κυβέρνηση επιχορηγεί για να ανταγωνίζονται τις Κυπριακές Αερογραμμές», κατέληξε.

Εξηγήσεις από την Κυβέρνηση για τις ΚΑ, ζητά το ΑΚΕΛ
Την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ  προκάλεσε το Κυριακάτικο ρεπορτάζ της «Κ» με βάση το οποίο η απόφαση της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι καταδικαστική για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Το κόμμα της αριστεράς δια του Εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Λουκαΐδη, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα οποία δικαιολογημένα προκαλούν ανησυχίες σε όλους.

Το ΑΚΕΛ αφού επέκρινε την κυβέρνηση οτι δεν έχει την πολιτική βούληση να δώσει τη μάχη διάσωσης των ΚΑ, την κάλεσε να απαντήσει κατά πόσον σε συνεργασία με το νέο συμβούλιο της εταιρείας, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η έκδοση απόφασης από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οικολόγοι: Βαρύτατες οι ευθύνες της Κυβέρνησης
Σύμφωνα με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, η Κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για την πορεία οριστικού κλεισίματος των Κυπριακών Αερογραμμών.

Όπως είχε προβλέψει το Κίνημα, όλες οι κινήσεις της Κυβέρνησης οδηγούν προς το κλείσιμο της εταιρείας, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για την οικονομία.

«Είναι καιρός η Κυβέρνηση να μιλήσει ξεκάθαρα για τους σχεδιασμούς της για το θέμα του εθνικού αερομεταφορέα» σημειώνουν οι Οικολόγοι στην ανακοίνωσή τους, καλώντας την να ξεκαθαρίσει στους Κύπριους φορολογούμενους, πως προτίθεται να αντικαταστήσει τον Εθνικό αερομεταφορέα.

Δ. Συλλούρης: Δύσκολη υπόθεση οι ΚΑ 
Ερωτηθείς εάν συζητήθηκε το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών, ο κ. Συλλούρης είπε ότι το θέμα τέθηκε ακροθιγώς στον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων.

Το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών είναι μια δύσκολη υπόθεση, ανέφερε,  που  πρόσθεσε ότι κανένας δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος της διάσωσης τους, μέσα από μια διέξοδο που θα δώσει τελική λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 9 Ιανουαρίου τελικά κλείνουν τα φτερά οι ΚΑ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση