ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταχωρήθηκε η αίτηση για άρση της ασυλίας Σαρίκας

Ελεύθερος αφέθηκε νωρίτερα ο κ. Σαρίκας

Καταχωρήθηκε πριν από λίγο από τη Νομική Υπηρεσία η αίτηση για άρση της ασυλίας του Βουλευτή ΚΣ ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ο κ. Σαρίκας κατονομάστηκε από τον συλληφθέντα Ευτύχιο Μαλληκίδη σχετικά με ισχυρισμούς για χρηματισμό την εποχή που διετέλεσε Δήμαρχος Πάφου.


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Νέες δραματικές εξελίξεις στο σκάνδαλο με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα, με τη Νομική Υπηρεσία να αποτείνεται σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να αρθεί η ασυλία του πρώην Δημάρχου Πάφου και Βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα, τον οποίο κατονόμασε ο Ευτύχιο Μαλληκίδη για εμπλοκή του σε χρηματισμό την εποχή που ο κ. Σαρίκας διετέλεσε Δήμαχος Πάφου.

Σημειώνεται ότι στις 6 Δεκεμβρίου ο κ. Σαρίκας αποποιήθηκε μαζί με τον συνάδελφό του βουλευτή του ΑΚΕΛ Ανδρέα Φακοντή της βουλευτικής τους ασυλίας με αφορμή τις καταθέσεις του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα.

Στην επιστολή του που έφερε χθεσινή  ημερομηνία και δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Σαρίκας αναφέρει πως αντιλαμβάνεται πως η από μέρους του αποποίηση της βουλευτικής του ασυλίας, δεν είναι αρκετή για να προχωρήσει η Νομική Υπηρεσία το ανακριτικό της έργο και απηύθυνε έκκληση στον Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει με την σύμφωνη γνώμη του, με αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της βουλευτικής μου ασυλίας, προκειμένου να καταθέσει στους ανακριτές.

Ελεύθερος εντός της ημέρας ο Σιαηλής
Ελεύθερος αφέθηκε  ο επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής ο οποίος είχε συλληφθεί χθες για την υπόθεση του σκανδάλου του ΣΑΠΑ.

Ο Γιώργος Σιαηλής συνελήφθη χθες  μετά την κατάθεση του εργολάβου και προέδρου της Εταιρείας ENVITEC Χρίστου Δρακόπουλου  που αναβάθμισε την μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων του ΣΑΠΑ.

Αν και αναμενόταν σήμερα να προσαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου ωστόσο ο Γιώργος Σιαηλής αναμένεται να αφεθεί εντός της ημέρας ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί γραπτώς στο παρόν στάδιο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σήμερα  η Νομική Υπηρεσία η οποία ακολούθως αποφάσισε να μην παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του και εντός της της ημέρας αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Ο Γ. Σιαηλής είχε συλληφθεί μετά την ομολογία Σ. Βέργα πριν από δύο εβδομάδες αλλά το Δικαστήριο είχε απορρίψει  το αίτημα της Αστυνομίας για την έκδοση διατάγματος της κράτησης του για οκτώ μέρες θεωρώντας τότε πρόωρο το αίτημα της δύναμις.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση ΣΑΠΑ τελούν ήδη υπό κράτηση ο τέως Δήμαρχος Πάφου και πρόεδρος του ΔΣ του ΣΑΠΑ (ΔΗΚΟ) Σάββας Βέργας, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ που τελεί σε διαθεσιμότητα Ευτύχιος Μαλληκίδης, ο τέως Δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Γιώργος Μιχαηλίδης, ο τέως Δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ Ευστάθιος Ευσταθίου και ο τέως Δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ Βάσος Βασιλείου.

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση