ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν παραδέχεται ενοχή ο 17χρονος με το φονικό μαχαίρι στο Μακένζι

Στις 5 Φεβρουαρίου θα αρχίσει η ακρόαση της υπόθεσης από το Κακουργιοδικείο

ΚΥΠΕ

Δεν παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης του Αγγλοκύπριου Michael Antony Louis Mina, 22 χρόνων που διαπράχθηκε τη Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, στην περιοχή Μακένζη στη Λάρνακα, ο 17χρονος.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Αντρέας Αριστείδης απήγγειλε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε το πρωί στη Λάρνακα, την κατηγορία στον 17χρονο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «στις 16 Νοεμβρίου 2014 εκ προμελέτης με παράνομη πράξη επέφερε το θάνατο στον Michael Antony Louis Mina».

Ερωτηθείς από τον κ. Αριστείδη εάν αποδέχεται την κατηγορία, ο 17χρονος απάντησε «Όχι».

Ο Ανδρέας Αριστείδης ανέφερε ότι πρόθεση της Κατηγορούσας Αρχής είναι να συνταχθεί κείμενο με παραδεκτά γεγονότα, με το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου πλέον 17χρονου, ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος και μάρτυρες.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης όρισε την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2014 ως ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσει η ακρόαση της υπόθεσης.

Μέχρι την ημερομηνία έναρξης της ακρόασης, ο 17χρονος θα τελεί υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Πολυχρόνης, συνήγορος υπεράσπισης του 17χρονου, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι έχουν ληφθεί τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν από το Κρατικό Χημείο στο νεαρό αμέσως μετά τη σύλληψη του από την Αστυνομία το μεσημέρι της 16ης Νοεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις, στο αίμα του 17χρονου εντοπίστηκε αμφεταμίνη, μεταμφεταμίνη, κοκαΐνη, κάνναβη και δύο πολύ ισχυρές ελεγχόμενες ηρεμιστικές ουσίες για τις οποίες απαιτείται ιατρική συνταγή.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σήμερα αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες στον 17χρονο κατηγορούμενο για το φόνο του Αγγλοκύπριου Michael Antony Louis Mina, 22 χρόνων, που διαπράχθηκε τη Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, στη περιοχή Μακένζη στη Λάρνακα.

Ο 17χρονος θα κληθεί να αναφέρει, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που θα συνεδριάσει στις 9 το πρωί στη Λάρνακα, κατά πόσον παραδέχεται ή όχι την κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης του 22χρονου.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, στις 12 Ιανουαρίου, ο Γιάννης Πολυχρόνης, συνήγορος υπεράσπισης του 17χρονου ζήτησε από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Αντρέα Αριστείδη, επιπλέον μαρτυρικό υλικό, όπως τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και τα DVD στα οποία είχε γίνει από την Αστυνομία η αναπαράσταση του εγκλήματος.

Ο κ. Πολυχρόνης ανέφερε ακόμα ότι είχε παραλάβει διάφορες αναλύσεις του 17χρονου που έγιναν από το Κρατικό Χημείο όπου εντοπίστηκαν, όπως είπε «διάφορες ουσίες», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις αναλύσεις «υψίστης σημασίας» για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος φέρεται να παραδέχθηκε προφορικά στην Αστυνομία, ότι επιτέθηκε και κτύπησε τον 22χρονο κάτω από την πολυκατοικία όπου διέμενε, τα χαράματα της 16ης Νοεμβρίου, μια φορά στο λαιμό με μαχαίρι, το οποίο πήρε από το σπίτι του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση