ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Jennifer Garner: «Ο νόμος κατά των παπαράτσι άλλαξε τη ζωή μου»

Όταν ήταν έφηβη δεν ακολουθούσε τα πρότυπα ομορφιάς της εποχής

Kathimerini.gr

Η Jennifer Garner μπορεί να μην δουλεύει πια με τους ίδιους ρυθμούς – κάνει περίπου μία με δύο ταινίες τον χρόνο- και να έχει αφιερωθεί περισσότερο στην οικογένειά της, αλλά δεν έχει σταματήσει να αναστατώνει τη βιομηχανία του θεάματος. Στην εκδήλωση ‘Women in Hollywood’ πριν λίγους μήνες δεν δίστασε να καταγγείλει τον σεξισμό που επικρατεί στο Hollywood ενώ σε μια πρόσφατη συνέντευξή της αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον νέο νόμο της Καλιφόρνια κατά των παπαράτσι που όπως λέει άλλαξε εντελώς την καθημερινότητά της.

Μετά τον γάμο της με τον Ben Affleck το 2005 αλλά και την γέννηση των τριών παιδιών τους, η ηθοποιός κατάφερε να ισορροπήσει ανάμεσα στην οικογενειακή και επαγγελματική ζωή αλλά δεν ξέφυγε από την αδιακρισία των φωτογράφων που την ακολουθούσαν σε κάθε της βήμα. Η Jennifer ξεκίνησε ένα αγώνα μαζί με την Halle Berry και την Kristen Bell μεταξύ άλλων, προκειμένου να περάσει ο νόμος που προστατεύει τα παιδιά των διασήμων, κάτι που έγινε πραγματικότητα το 2013. Όπως εξήγησε πρόσφατα η ηθοποιός στο περιοδικό Stylist: «Η Halle Berry πέρασε το προσχέδιο και με άφησε να συμμετέχω σε αυτόν τον αγώνα. Μετά, η Kristen Bell έπεισε όλα τα περιοδικά να συμφωνήσουν πως δεν θα δημοσιεύουν φωτογραφίες παιδιών. Αυτό άλλαξε τις ζωές μας. Έχει περάσει ένας χρόνος και δεν υπήρξε μια μέρα που δεν συζητάμε για το πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα πλέον». Όπως λέει πλέον τα παιδιά της «μπορούν να βγουν έξω, να κάνουν μια βόλτα μέχρι το γραμματοκιβώτιο, κάτι που δεν γινόταν πριν. Μερικές φορές ακόμα βλέπω παπαράτσι να φωτογραφίζουν εμένα και τα παιδιά μου αλλά το ελέγχω πάντα ώστε να τους πάω στα δικαστήρια αν χρειαστεί».

Η Garner, εξάλλου, μεγάλωσε σε μια αρκετά υγιή- όπως λέει- οικογένεια και θέλει να καταφέρει να περάσει τις ίδιες αξίες και στα δικά της παιδιά. Όπως δήλωσε σε μια συνέντευξή της στο Yahoo, οι γονείς της δεν την άφηναν «να τρυπήσω τα αυτιά μου ή να φοράω μακιγιάζ. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε μανικιούρ η περμανάντ. Ο μπαμπάς μου δεν πίστευε ότι ήταν σωστό για ένα κορίτσι και ήθελε οι κόρες του να είναι υγιείς. Ευτυχώς για εκείνον δεν κάναμε ποτέ κάτι υπερβολικό και συμφωνούσαμε πάνα». Η ηθοποιός ακολουθεί την ίδια στρατηγική και με τα παιδιά της: «Η μεγαλύτερη κόρη μου θέλει να τρυπήσει τα αυτιά της. Δεν ξέρω πως ακριβώς θα την πείσω για το αντίθετο. Νομίζω απλά θα προσπαθήσω να είμαι ένα καλό παράδειγμα». Βέβαια, όπως τονίζει η δουλειά της απαιτεί πολύ μακιγιάζ, κάτι που δεν κάνει τα πράγματα εύκολα αφού ήδη θεωρούν το υπερβολικό make-up κάτι το φυσιολογικό.

Η 42χρονη ηθοποιός, μάλιστα, όταν ήταν έφηβη δεν ακολουθούσε τα πρότυπα ομορφιάς της εποχής ενώ δεν έκανε ποτέ ηλιοθεραπεία. «Όταν η αδερφή μου ήταν ναυαγοσώστρια και όσοι ήξερα ήταν στην παραλία όλη μέρα, εγώ ήμουν στο θέατρο. Όλοι με αποκαλούσαν ‘Casper, το φαντασματάκι’ επειδή δεν ήμουν μαυρισμένη. Πιστεύω ότι ήμουν πολύ τυχερή», λέει η ηθοποιός που ακόμα προσπαθεί να περιποιείται την επιδερμίδα της καθημερινά. Η Jennifer χρησιμοποιεί κάθε μέρα ενυδατική κρέμα ενώ τονίζει ότι «είχα περισσότερη ακμή μετά την εφηβεία. Μετά τα παιδιά το δέρμα μου τρελάθηκε». Όπως λέει, έχει πολύ ευαίσθητο δέρμα με κοκκινίλες και ατέλειες που επιδεινώνονται κάθε φορά που αγχώνεται ή δεν κοιμάται αρκετά. Η Jennifer Garner επιλέγει πιο βαριά προϊόντα ομορφιάς μόνο για τις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί, ενώ στην καθημερινότητά της «δεν χρησιμοποιώ ποτέ πούδρα εκτός αν είμαι μπροστά στην κάμερα. Δεν χρειάζομαι αυτό το matte, βαρύ αποτέλεσμα».

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ