ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Να παραμείνει σε πορεία σταθεροποίησης η Κύπρος

Η χώρα πλησιάζει προς την τελική στροφή, ώστε να μπορέσει να εξέλθει του προγράμματος

ΚΥΠΕ

Η χώρα χρειάζεται να παραμείνει σε πορεία σταθεροποίησης, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, προτάσσοντας τη διατήρηση της αξιοπιστίας, την ώρα που αυτό τίθεται εν αμφιβόλω σε άλλες χώρες με πρόγραμμα.

Μιλώντας το μεσημέρι, στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας της Βουλής, αναφορικά με την αναστολή του νόμου των εκποιήσεων.

«Οι αναταράξεις δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα»
Είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν πολλές θυσίες της κοινωνίας και των πολιτών, ενώ η χώρα πλησιάζει προς την τελική στροφή, ώστε να μπορέσει να εξέλθει του προγράμματος, με σταθεροποιημένη την οικονομία και την αξιοπιστία της σε μερικά εξάμηνα.

Ανέφερε εξάλλου ότι κατανοεί και συμμερίζεται κάποιες ευαισθησίες που έχουν τα άλλα κόμματα και είπε ότι ο ΔΗΣΥ θα προσπαθήσει να διαδραματίσει θετικό ρόλο, μέσα από διάλογο, ώστε να βρεθούν οι συγκλίσεις που θα κρατήσουν τη χώρα στη σωστή πορεία. Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, καθώς οι αναταράξεις δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα.

Συνέχισε, λέγοντας ότι δεν αμφισβητεί τη σοβαρότητα ή υπευθυνότητα οποιουδήποτε, «όμως όλοι κρινόμαστε από τις πολιτικές μας πράξεις και από τα αποτελέσματά τους». Αυτό, είπε, αφορά τόσο τον ΔΗΣΥ, όσο και την Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι εφικτό να υπάρξουν συγκλίσεις μετά τις χθεσινές αντιπαραθέσεις στην Ολομέλεια, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι αν κατατεθεί και το πέμπτο νομοσχέδιο για το πλαίσιο αφερεγγυότητας «κλείνει το θέμα», εκτός και αν η επίκληση της μη κατάθεσής του είναι πρόφαση.

Δεν υπήρξε πρόταση ΔΗΣΥ για τις εκποιήσεις
Αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας που αποφάσισε την αναστολή των εκποιήσεων, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι δεν υπήρξε καμία πρόταση εκ μέρους του ΔΗΣΥ και ότι το κόμμα του καταψήφισε όλες τις προτάσεις νόμου όλων των κομμάτων.

Ρωτήθηκε εξάλλου σχετικά με αυτό που λέχθηκε στη χθεσινή συνεδρία, ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφαλαία του χρόνου, λέγοντας ότι τα θεωρεί αναγκαία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση