ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πραγματοποιήθηκε διάλεξη για την Αμφίπολη

Θέμα «Η Αρχαία πόλη και ο Τύμβος Καστά»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

H Top Kinisis Travel Public διοργάνωσε, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας, μια εξαιρετική εκδήλωση για την Αμφίπολη, με θέμα «Η Αρχαία πόλη και ο Τύμβος Καστά».

Ομιλήτρια ήταν η διακεκριμένη Ιστορικός, Ερευνήτρια του Ελληνιστικού Πολιτισμού της Ανατολής, Δρ. Ποτίτσα Γρηγοράκου, Καθηγήτρια στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Η κ. Γρηγοράκου μίλησε για την αρχαία πόλη πλούσια σε χρυσό και μνήμες του Αλεξάνδρου.Επίσης, περιέγραψε την Μεγαλούπολη και το μεγάλο λιμάνι, που ήταν κρίκος της Μακεδονίας με τον Ελληνιστικό Κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ανατολή. Μας παρουσίασε τα σημαντικά ευρήματα των ανασκαφών, που κάνουν την σημερινή πόλη και το Μουσείο της να παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Μας μίλησε και για τις μακεδονικές πόλεις με το όνομα Αμφίπολη στην Ασία.

Ανέδειξε την εξαιρετική διακόσμηση και την αρχιτεκτονική τελειότητα του Τύμβου, μεγαλειώδες Ταφικό Μνημείο που αντιπροσωπεύει την τέχνη, τον πλούτο και τη μεγαλοπρέπεια της Αυτοκρατορικής Μακεδονίας, ενώ ακόμα διατηρεί το μυστήριο για τους εκεί ενταφιασμένους.. 

Η Δρ. Γρηγοράκου, χαρισματική ομιλήτρια, μάγεψε τους παρευρισκομένμους με τις γνώσεις της και το λόγο της, ενώ παράλληλα τους έκανε να αισθανθούν περήφανοι με την φράση των ξένων για τον ελληνικό πολιτισμό κατά την ελληνιστική εποχή, ότι «διαδόθηκε στην Ανατολή, σαν την φωτιά στο δάσος».

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ