ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γερμανία:Σίγουρη η έγκριση της παράτασης της οικονομικής βοήθειας

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε την παράταση

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών της Μέρκελ ψήφισε σήμερα κατά τη δοκιμαστική ψηφοφορία την παράταση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
 
Κατά την σημερινή δοκιμαστική ψηφοφορία, 311 βουλευτές του CDU/CSU υπερψήφισαν την πρόταση, ενώ 22 βουλευτές την καταψήφισαν. Λόγω της μεγάλης πλειοψηφίας είναι σχεδόν σίγουρο ότι η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα παραταθεί, με στόχο να επιτευχθούν οι επιθυμητές μεταρρυθμίσεις.

Κατά την ψηφοφορία, το κεντροαριστερό κόμμα των σοσιαλδημοκρατών, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Καγκελαρίου Μέρκελ, στήριξε ομόφωνα την πρόταση.

Ο Υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστήριξε την παράταση της οικονομικής βοήθειας, αλλά εμφανίστηκε σκεπτικός σχετικά με τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

«Το θέμα είναι αν κάποιος μπορεί να πιστέψει τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης. Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις στην Γερμανία. Μόνο όταν δούμε ότι έχουν εκπληρώσει τις υποσχέσεις τους, θα καταβληθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια.

Τέλος, ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν να επεκταθεί η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο, σε συνδυασμό με μεταρρυθμίσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Το άγνωστο τετ α τετ με Κασσελάκη και η μέτρηση που δείχνει με ποιο σχηματισμό ταυτίζουν οι ψηφοφόροι τον πρώην πρωθυπουργό ...
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ