ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νεκρό βρέφος από μηνιγγίτιδα

Κατέληξε στο Μακάριο Νοσοκομείο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Μακάριου Νοσοκομείου βρέφος 9 μηνών που είχε προσβληθεί από τον ιό την μηνιγγίτιδας κατέληξε στην εντατική μονάδα του νοσηλευτηρίου.

Σύμφωνα με τον εντατικολόγο Θανάση Αθανασίου το κοριτσάκι είχε μεταφερθεί από ιδιωτική κλινική της Λεμεσού και εισήχθη αμέσως στην εντατική μονάδα του Μακάριου. 

Παρά το γεγονός ότι διασοληνώθηκε  από τους γιατρούς και του χορηγήθηκε αντιβίωση το βρέφος κατέληξε τρείς ώρες μετά. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου το περιστατικό είναι μεμονωμένο και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας από τους γονείς.

«Ουδείς λόγος ανησυχίας» λέει το Υπουργείο Υγείας
Από πλευράς του το Υπουργείο Υγεία διαβεβαιώνει πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό από το θάνατο του 9μηνου βρέφους, που διαγνώστηκε με μικροβιακή λοίμωξη.

Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση του το Υπουργείο, παρά τη μη εργαστηριακή επιβεβαίωση της διάγνωσης, με βάση την κλινική εικόνα, το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως μικροβιακή λοίμωξη και έχει ενεργοποιηθεί το Πρωτόκολλο για τις «Διαδικασίες Αντιμετώπισης Πιθανού Περιστατικού Μηνιγγιτιδοκοκκικής Μηνιγγίτιδας ή Σηψαιμίας στα Κυβερνητικά Νοσηλευτήρια», σημειώνει η ανακοίνωση.

Για το λόγο αυτό εντοπίστηκαν όλα τα άτομα υψηλού κινδύνου, που είναι τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με το βρέφος και τους χορηγήθηκε η κατάλληλη χημειοπροφύλαξη και τους δόθηκαν οδηγίες.

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι για τη διαχείριση του περιστατικού έγιναν συντονισμένες ενέργειες μεταξύ Υπουργείου Υγείας, Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ και Νοσοκομείου Λεμεσού.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση