ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο Προεδρικό οι αντιδράσεις των συγγενών για τον Παπακώστα

«Δεν μας έχει απογοητεύσει ο ΠτΔ» που αντιδρούν στην παραχώρηση χάριτος στον πρ. Υπουργό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την έντονη αντίδραση τους εξέφρασαν σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί, μετά τις πληροφορίες και τη δημόσια συζήτηση για την πρόθεση της πολιτείας να παραχωρήσει χάρη στον πρωήν Υπουργό Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, για λόγους υγείας.

Στις 10:00 οι οικογένειες των θυμάτων έγιναν δεκτές από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου απήυθυναν κάλεσμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, να μην του παραχωρήσουν χάρη, αντίθετα ζητούν να ενεργήσουν προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των ευθυνών όλων όσοι δεν έχουν λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

«Άλλο χάρη άλλο συγχώρεση»
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεν μας έχει απογοητεύσει», δήλωσε η Πόπη Χριστοφόρου, εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση στο Μαρί στις 11 Ιουλίου του 2011.

Κληθείσα να σχολιάσει την αίτηση για αποφυλάκιση του πρώην Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα, που φυλακίστηκε για την έκρηξη στο Μαρί, η κ. Πόπη απάντησε «το μόνο που θα πω είναι ότι άλλο είναι η χάρη και άλλο η συγχώρεση, αυτό, τίποτα άλλο».

«Ζητά από ποιον χάρη και για ποια πράγματα ζητούμε χάρη; Για να βγει από το νοσοκομείο ένας ο οποίος είναι άρρωστος,» διερωτήθηκε η κ. Χριστοφόρου για να προσθέσει: «Ο καλύτερος τόπος για κάποιον που είναι άρρωστος είναι το νοσοκομείο. Άρα ποια είναι η χάρη; Δεν έχουμε καταλάβει».

Ο σύζυγος της Πόπης Χριστοφόρου, Μιχάλης, είπε από την πλευρά του κάποιοι άνθρωποι έχουν θυμηθεί κάποια ανθρωπιστικά θέματα.

«Πρέπει να μην το βλέπουμε μόνο μονόπλευρα να δούμε και την πλευρά των συγγενών», είπε αναφερόμενος στην επιστολή των ευρωβουλευτών Ελένης Θεοχάρους και Τάκη Χατζηγεωργίου προς τον Γενικό Εισαγγελέα για αποφυλάκιση του κ. Παπακώστα, αλλά και σε αναφορά του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους περί χριστιανικής πίστης.

«Μήπως βλέπουμε μόνον μονόπλευρα;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας «πού είναι η χριστιανική πίστη και πού είναι αξιοπρέπεια απέναντι στους συγγενείς, πρέπει αυτό το πράγμα να ληφθεί πάρα πολύ σοβαρά υπόψη και θα το δει και ο Πρόεδρος και φαντάζομαι ότι η απόφαση είναι δική του»

Σε αυτό το σημείο, παρενέβη η κ. Χριστοφόρου παρατήρησε πως «με ξένα κόλλυβα κάνουμε όλοι μνημόσυνο».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση